için kaldı

Gece yarısı Türkiye seri bombardımana geçti

Suriye'nin Azez kasabasındaki PYD üslerini vuran Fırtına obüsleri 4'lü seri atışa geçti. İşte operasyondan en son bilgiler.

F5HABER F5HABER
Gece yarısı Türkiye seri bombardımana geçti

Türk topçu birlikleri Azez'e yönelen YPG mevzileri ile bir süre önce YPG'nin kontrolüne geçen Miniğ hava üssünü vurdu
Türkiye sınırındaki Azez'i almak için hamle yapan PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG terör örgütüne Türk Silahlı Kuvvetleri büyük darbe vurdu. Daha önce Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyen Türk topçu birlikleri dün de Azez'de stratejik bir üssü ele geçiren PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin mevzilerini yerle bir etti. SABAH, 1 Kasım seçimlerine bir kaç gün kala, Fırat'ın batısına geçmeye çalışan YPG'li teröristlerin vurulduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da doğrulanan bu gelişmenin ardından YPG, Fırat Nehri üzerinden batıya geçmeye cesaret edememişti. Azez'e ulaşmaya çalışan YPG'li teröristler, bu defa ise güneyden dolanarak Azez'e ulaşmaya çalıştı.

MEHMETÇİK HAREKETE GEÇTİ

Güneyden Rusya ve ABD'nin hava desteğiyle Azez'e kadar gelen YPG, dün Türk topçusunun ikinci tokadıyla karşılaştı. Türkiye çok defa Afrin'e ulaşmaya çalışan YPG'ye izin verilmeyeceğini duyurmuştu. İki gün önce Miniğ askeri hava üssünü ele geçiren YPG, Türkiye'nin uyarılarına rağmen Azez'i de almak için hamle yapınca Mehmetçik harekete geçti. Edinilen bilgiye göre yakından takip edilen YPG hedefleri, Kilis yakınlarındaki Yazıbağ köyü sınırındaki Mehmetçik tarafından Fırtına obüsleriyle imha edildi. Azez'in batısında bulunan Marnaz ve Mınıh köylerindeki YPG mevzilerinin yerle bir edildiği öğrenildi. Ayrıca YPG'nin ele geçirdiği, Türkiye sınırına 13 km uzaktaki Miniğ askeri havalimanı ve doğusundaki hedefler de vuruldu. Gece 00.00 sularında yeniden harekete geçen Fırtınalar, YPG hedeflerine en az 10 atış daha yaptı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Azez'in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden Kilis'teki Akçabağlar askeri üssüne ateş açılması üzerine TSK, angajman kuralları gereği misliyle karşılık verdi. Dün yine Hatay'ın Çalıboğazı Karakolu bölgesine rejim güçlerince havan ateşi açıldı. Bunun üzerine güvenlik güçleri angajman kuralları çerçevesinde mukabelede bulundu

TEL RIFAT'A RUS DESTEKLİ PYD SALDIRISI

PYD güçlerinin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde yer alan Tel Rıfat ilçesine saldırıya geçtiği bildirildi. Muhalif 55. Birliğin saha komutanlarından Mahmud Aleyto, "Eğer takviye ve mühimmat gelmezse ilçe her an PYD'nin kontrolüne geçebilir" dedi. Tel Rıfat'taki sivil savunma yetkilileri ise Rus uçaklarının Tel Rıfat'a misket ve vakum bombasıyla düzenlediği 35 hava saldırısında 5 sivilin öldüğünü belirtti. Bu arada ABD, YPG ve bağlantılı güçlere yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları uyarısında bulundu.

SONRAKİ HABER