için kaldı

Hakkari ve Mardin'de tonlarca bomba ele geçirildi

Mardin'de 7 ton patlayıcı madde, Hakkari'de de 3 bomba yüklü araç ele geçirildi. 1 terörist yakalandı.

F5HABER F5HABER
Hakkari ve Mardin'de tonlarca bomba ele geçirildi

Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait bir sığınakta, bombalı araç saldırılarında kullanılan 140 çuval amonyum nitrat ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Ömerli ve Nusaybin ilçelerinde gerçekleştirilen "Özel Birlik Operasyonu" kapsamındaki çalışmalarda, Ömerli -Nusaybin ilçeleri arasında Duygulu mevkisi kırsalında terör örgütüne ait bir mağara şeklinde sığınak, tespit edildi.

Güvenlik güçlerince sığınakta yapılan aramada, 140 çuval içerisinde yaklaşık 7 ton amonyum nitrat ele geçirildi. Tespit edilen amonyum nitrat maddesi güvenlik güçlerince imha edildi. Ele geçirilen amonyum nitratın Mardin'de bombalı araç saldırısında kullanılacağı öğrenildi.
Hakkari ve Mardin'de tonlarca bomba ele geçirildi - Resim : 1

BOMBA YÜKLÜ 2 ARAÇ 1 KAMYON
Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 24-26 Ağustos 2016 tarihlerinde ilimiz merkez Oğul köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık yapan şahısları yakalamak maksadıyla operasyon yapılmıştır. Hava Kuvvetleri tarafından hava harekâtı yapılmış, Kara Kuvvetleri, Jandarma Özel Harekât ile Polis Özel Harekât timleri bölgeye sevk edilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarının sığınak ve depo olarak kullandıkları alanlar imha edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde 1 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte sağ olarak yakalanmış, 'bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan aranan 6 şahıs yakalanmış, çok miktarda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 176 adet mutfak tüpü ele geçirilmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının gasp ederek eylem hazırlığı maksadıyla hazırladığı 2 bomba yüklü araç ile 1 kamyon bulunmuş, olay yerinde kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

SONRAKİ HABER