Terörün izlerini yaşamlarından silmek istiyorlar

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle yaşamlarını sürdürdükleri ev ve mahalleleri terk etmek zorunda kalan aileler, yaşadıkları zor günleri devletin desteğiyle geride bırakmak istiyor.

F5HABER F5HABER
Terörün izlerini yaşamlarından silmek istiyorlar

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle yaşamlarını sürdürdükleri ev ve mahalleleri terk etmek zorunda kalan aileler, yaşadıkları zor günleri devletin desteğiyle geride bırakmak istiyor.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

İlçedeki evlerini terk ederek yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere yerleşip uyum sağlamaya çalışan terör mağduru aileler, ilçenin teröristlerden temizlenmesiyle eski huzurlu yaşamlarına geri dönerek, tüm olumsuzlukların izini silmek istiyor.

Uzun yıllar ikamet ettiği Fatihpaşa Mahallesi'ndeki evini terk etmek zorunda kalan B.T, "Evden güçlükle çıktık. Polis geldi, önce bölgede güvenlik tedbiri aldı. Daha sonra anons yaptı ve biz çıktık. Çıktık ancak eşyalarımız evimizde kaldı. Evimizi bırakıp, kiraya geldik. Artık huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Hasırlı Mahallesi'ndeki evlerini çatışmalar nedeniyle terk ettiklerini dile getiren K.A. da "Yıllardır oturduğumuz evi, mahalleyi terk etmek zorunda kaldık. Çocukluğumuz orada geçti. Oradaki sokaklarda büyüdük. Çocukluğumuz, hatıralarımız, anılarımız orada kaldı. Yaşamımız orasıydı. Beraber büyüdüğümüz arkadaşlar vardı, hepsi dağıldı. Çukurların kazılması hayatı olumsuz etkiledi. Tek isteğimiz olayların bitmesi" diye konuştu.

Fatihpaşa Mahallesi'nden evini ve marketini bırakarak, kiraladıkları eve yerleşen H.G. ise şöyle konuştu:

"Evimizin bulunduğu sokakta bombalar, keleşler vardı. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu ve göç etmek zorunda kaldım. Çocuklarımı başka okula kaydettim. 10 gün boyunca ağladılar. Öğretmeni bizi çağırdı ve 'Bu çocuğun neyi var?' dedi. Ben de öğretmene yaşadıklarımızı anlattım. Öğretmen, çocuğumun arkadaşlarıyla uyum sağlamakta zorlandığını söyledi. Başbakan'ın terör mağduru ailelere kira yardımı yapılacağını belirtmesiyle mutluluk yaşadık. Yardımlarla mağduriyetimiz bir nebze olsa giderilebilecek."

SONRAKİ HABER