Rusya Hava Kuvvetleri'nden 'pusu' iddiası!

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, Türk jetlerinin Rus Su-24 uçağına havada pusu kurduğunu ileri sürdü. Bondarev’in açıklamasında tartışma yaratacak iddialar var

F5HABER F5HABER
Rusya Hava Kuvvetleri'nden 'pusu' iddiası!

O iddialar şöyle;

Suriye radar sistemlerinin objektif verileri, 2 Türk F-16 jetinin saat 09.11'den 10.26'ya kadar olmak üzere 1 saat 15 dakika boyunca 2 bin 400 yükseklikte devriye uçuşu yaptığını onaylıyor. Bu da saldırının kasti bir eylem olduğunu ve jetlerin Türk hava sahasında kurulan pusudan saldırıya hazır halde olduğunu gösteriyor.

‘TÜRK SAVAŞ UÇAĞI SURİYE SINIRINDAN 2 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİ'

Türk savaş uçağı, 40 saniye süreyle Suriye hava sahasında kaldı ve sınırın 2 kilometre içine kadar girdi. Rus savaş uçağı ise Türk hava sahasını ihlal etmedi.

Düşürülen Rus uçağının mürettebatı Türkiye sınırından güney doğrultuda en az 5,5 kilometre uzaklıktaydı. Rus uçağının mürettebatı TSİ 09.24'te bombardımanı gerçekleştirdikten sonra, Diyarbakır'daki 8. hava üssünden havalanan Türk F-16 uçağının gönderdiği havadan havaya füzeyle tarafından vuruldu.

Rus Su-24M mürettebatına bölgedeki teröristleri imha etme emri, mürettebat havadaki devriye bölgesine girdikten 20 dakika sonra Hmeymim Hava Üssü'ndeki komuta merkezinden verildi. Mürettebatlar, belirlenen 2 hedefi bombaladı ve daha sonra diğer 2 hedefi vurmak için devriye bölgesine sol manevra ile yeniden giriş yaptı.

"RUS UÇAKLARI SINIRA YAKLAŞMADAN TÜRK JETLERİ FÜZE FIRLATACAK KONUMA GELMİŞLERDİ"

Rus savaş uçakları sınıra maksimum seviyede yaklaşıncaya kadar, Türk jetleri o bölgeye doğru hareket etmeye başlamıştı. Rus uçakları Türkiye-Rusya sınırına maksimum seviyede yaklaşmadan 2 dakika önce F-16'lar füzeyi fırlatacakları noktaya ulaşmıştı.

‘TERÖRİSTLER SALDIRIYI ÖNCEDEN BİLİYORDU'

Uçak TSİ 09.24'te vuruldu, hemen yarım saat sonra ise uçağın düştüğünü gösteren video, özel bir Türk televizyonu tarafından yayınlandı. Bir grup militanın pilotun düştüğü yere hemen gitmesi ve olaydan yarım saat sonra internette videonun yer alması, olayın görüntülenmesi ve sosyal medyada yayılması amacıyla teröristlere önceden bilgi verildiğini kanıtlıyor.

Videoyu çeken kişi, uçağa yapılan saldırının zamanını ve yerini önceden biliyordu. Çekim açısı, videonun nerede çekildiğini belirlemeye imkan veriyor. Video, Kuzey Kafkasyalı ve eski Sovyet ülkelerinden teröristlerin kontrolünde bulunan bir bölgeden çekildi. Videoyu çeken kişi, saldırının zamanını ve yerini bildiği için özel kadrajlar yapma imkanına sahipti.

SONRAKİ HABER