Reina saldırganı yakalandı

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen bir operasyonda oğlu ile birlikte yakalandı.

F5HABER F5HABER
Reina saldırganı yakalandı

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'da 39 kişiyi katleden terörist, İstanbul Esenyurt'ta bir siteye düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Teröristin Kırgız kökenli vatandaşı olan arkadaşının evinde yakalandığı belirtilirken sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüleceği bildirildi.

Habertürk muhabiri Osman Girgin'in konuyla ilgili "Esenyurt'ta site içerisinde bir operasyon düzenlendiğini biliyoruz. Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne götürülecek" ifadelerini kullandı.

Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta saat 00.15'te düzenlenen operasyonda Kırgız arkadaşının evinde sağ olarak ele geçirildi.

Teröristin, operasyon sırasında polise direnç gösterdiği belirtiliyor. Saldırganın terörist arkadaşının evine 3 gün önce gittiği öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ İLK GÖRÜNTÜLER EVDE 5 KİŞİ VARDI

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Teröristin, operasyon sırasında polise direndiği belirtiliyor.

Operasyonda Abdülkadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TERÖRİSTİN EVİNDE ELE GEÇİRİLDİ

Saldırganın Ebu Muhammed kod adlı bir teröristin evinde yakalandığı bildirildi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Zanlının yakalanmasına İlişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sabah 10.30'da İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından basın toplantısı düzenlenecek. Vali ve Emniyet Müdürü'nün daha önce 08.45'te açıklama yapacağı bildirilmişti.


SONRAKİ HABER