Diyarbakır'da polise saldırı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye gezen polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru şehit oldu.

F5HABER F5HABER
Diyarbakır'da polise saldırı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde devriye görevi yapan polis memurlarına düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, yoldan geçen bir vatandaş hayatını kaybederken 1 vatandaş ise yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Çınar ilçesinde saat 22.45'te meydana geldi. Devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile sivil vatandaşlardan Osman Caran ve İbrahim Turan ise yaralandı.

Olayda ağır yaralanan polis memuru Uyar ile Caran ve Turan Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Uyar, kurtarılamayarak şehit oldu, sivil vatandaşlardan Osman Caran da hayatını kaybetti. Yaralı olan İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEYE GELDİ

Devriye görevi yaparken silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan polis memuru Uyar'un bulunduğu hastaneye Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü geldi. Ağır yaralı olarak getirildiği hastanede ilk müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Uyar'ın bulunduğu hastanede ise polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemi aldı. Hastane bahçesine ise çevik kuvvet ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Polis ekiplerine saldıran teröristin yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

EŞİ 4 AYLIK HAMİLEYDİ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar'ın (30) Manisa'nın Salihli ilçesindeki baba ocağında yas var.

Güneş Mahallesi'nde ikamet eden şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın babası Hüseyin annesi Meryem Uyar'a şehadet haberini Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yetkililer verdi. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları acılı ailenin evine geldi. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda haberi duyar duymaz acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Kayda, baba Hüseyin Uyar'a sarılarak gözyaşlarına hakim olmadı.

'OĞLUMLA AKŞAM 17:50'DE KONUŞTUM 23:00'DE ŞEHİT OLMUŞ'

Oğlunu yaklaşık bir yıldır görmediğini belirten baba Hüseyin Uyar, 'Keşke işleri bırakıpta gitseydim yavrumun yanına o beni çok üzüyor. Akşam saat 6'ya 10 kala görüştük oğlumla. Saat gece 11'de şehit olduğunu öğrendik. Ağustos'un 15'i gibi Diyarbakır'dan ayrılacaklarını söyledi. Bende onlar gelmeden bir hafta önce eşimle birlikte Diyarbakır'a gitmeyi planlıyorduk. Olmadı. Vatan sağolsun. Oğlum doğacak yavrusunu göremedi' dedi.

Şehidin baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, 2 tane ambulans hazır da bekletiliyor. Şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın eşinin de kendisi gibi polis olduğu ve 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Mehmet Uyar'ın tayinin Manisa'nın Salihli ilçesine çıktığı ve 15 Ağustos 2015 tarihinde Salihli'ye gelmeyi planladıkları öğrenildi.

SONRAKİ HABER