için kaldı

PKK köy boşaltıyor cephanelik dolduruyor

Teröristler, silah zoruyla köyleri boşaltıyor. Dağdan gelen talimatlara göre, yerleşim merkezlerinin girişlerine hendek kazıp güvenlik güçlerini pusuya düşürme hedefleniyor.

F5HABER F5HABER
PKK köy boşaltıyor cephanelik dolduruyor

Terör örgütü PKK'nın hain planı deşifre oldu. Doğu ve Güneydoğu'da kırsala yakın köylerdeki halkı zorla evlerinden çıkaran PKK'lılar buralara yerleşiyor. Silah ve cephane yığınağı yapan teröristler güvenlik güçleri ile çatışmaya girip dünyaya Kürt köyleri devlete karşı silahlı direnişe geçti algısı yaratmak istiyor. PKK telsizlerinden 'Köylere yerleşin' çağrısı yapılıyor.

İstihbarat birimleri Doğu ve Güneydoğu'da şehir merkezlerinde hendek kazıp güvenlik güçleriyle çatışan PKK'nın gençlik kolu YDG-H'den sonra şimdi de köyleri hedef aldığını tespit etti. Çözüm sürecini tek taraflı bitiren ve hain saldırılara devam eden örgütün dağ kadrosundan gönderilen telsiz mesajlarında "Köylere yerleşin" talimatı verildiği belirlendi.

AMAÇ ALGI OLUŞTURMAK

Talimata göre köylere gelen teröristleri köylüleri silah zoruyla evlerinden çıkarıp köy girişlerine hendekler kazdı. Köylere cephane yığan teröristlerin, uzun süreli çatışmalara hazırlandıkları belirlendi. Köylü gibi giyinen PKK'lıların hedefinin, dış basında "Kürt köyleri silahlı direnişe başladı" imajı yaratmayı amaçladığı tespit edildi.

Hakkari Yüksekova'daKİ Kıran Mahallesi'nde taş, briket, kum torbaları ve ağaçlarla kurulan barikatların üzerindeki tüplere bağlı düzenekler tedirginliğe neden oldu. Bazı vatandaşlar, olaylar nedeniyle çocuklarını ve eşyalarını da alıp mahalleden ayrıldı. ( Akşam)

SONRAKİ HABER