İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama: 42 ölü, 238 kişi yaralandı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlamada 42 kişi hayatını kaybetti. 238 kişi de yaralandı.

F5HABER F5HABER
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama: 42 ölü, 238 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği tarafından 41 kişinin (13'ü yabancı uyruklu) hayatını kaybettiği, 239 yaralıdan 109'unun taburcu edildiği açıklanmıştı. Akşam saatlerinde ise Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde tedavi gören Merve Yiğit'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Yiğit'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Saldırı sonrası uçuşlara kapatılan Havalimanı 03:00 itibari ile uçuşlara açıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 41 KİŞİ ÖLDÜ, 239 KİŞİ YARALANDI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;
41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.
Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.
Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama: 42 ölü, 238 kişi yaralandı - Resim : 1

"İlk tespitler IŞİD'i işaret ediyor"


Başbakan Binali Yıldırım saldırıda en az 36 kişinin öldüğünü ve ilk tespitlerin saldırının sorumlusu olarak IŞİD'i işaret ettiğini söyledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden 27'sinin kimliği belirlendi, 18 cenazae ailelere teslim edildi.

Binali Yıldırım saldırının gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'na gitti, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:

"Emareler DEAŞ'ı işaret etmekte"

"Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ'ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Teröristler bir ticari taksiyle gelmişlerdir. Canlı bombaların ayrıca silah bulundurmaları olayın vahametini artırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmemekte. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattıkları yönünde ilk bulgular var. Ölen ve yaralananlar arasında muhtemelen yabancı uyruklu da vatandaşımız da var."

"Havaalanı trafiği başladı"

"Şu ana kadar 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Hayatını kaybeden bütün sivil insanlara rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça, planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle mücadele verdiği bir dönemde ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör eyleminin gerçekleşmesi manidardır. Terör bütün ülkeleri tehdit eden bir olaydır ve mücadelede küresel işbirliği sürdürülmelidir. Hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırının üstesinden gelecek güce sahiptir... 2:20 itibariyle havaalanı trafiği başladı."

Başbakan Yıldırım, daha sonra Atatürk Havalimanı'ndaki Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. Patlamalardan birinin taksicilerin yolcu beklediği geliş kapısında meydana geldiğini ve en fazla vefatın da bu noktada olduğunu belirten Yıldırım, "Başınız sağ olsun diyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İstanbul Valiliği Sağlık Müdürlüğü Kriz Merkezi, saldırıda yaralananlardan 12'sinin ameliyata alındığını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamda 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı.
Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.



Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralı yakınları arasındaki gerginlik çıktı. Tekme tokat kavgayı polis güçlükle ayırdı.
Bakırköy Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralı yakınları arasında kavga çıktı. Nedeni henüz bilinmeyen kavgada taraflar tekme tokat birbirine girdi. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, araya güvenlikçiler ve çevik kuvvet ekipleri girdi. Kadınların da karıştığı kavga, güvenlikçiler tarafından güçlükle ayrıldı.

Yaralı yakınları arasında gerginlik

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralı yakınları arasındaki gerginlik çıktı. Tekme tokat kavgayı polis güçlükle ayırdı.

21 KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 21 kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk verdiği bilgide, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurmuştu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi.

Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır" dedi.

Öte yandan havaalanında başka teröristlerin de olma ihtimalinin değerlendirildiği belirtildi.


SONRAKİ HABER