için kaldı

Abdulkadir Selvi: Referandum hızla bir ‘Erdoğan' referandumuna dönüşüyor

Türkiye, 16 Nisan'da 18 maddelik Anayasa değişikliğini oylamak için referanduma gidiyor. Selvi 'Hayır cephesinin en önemli sorunu Erdoğan. Avrupa'nın referandum sürecinde başlattığı Erdoğan karşıtı kampanyanın bundan bağımsız olduğunu düşünmüyorum.' dedi ve ekledi "16 Nisan tarihi yaklaştıkça, kararsızların oranı da azalıyor. Kamuoyu araştırmaları kararsızların oranının yüzde 10-12 seviyesinde gösteriyor. Bu oran başlarda yüzde 30'lar seviyesindeydi."

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Referandum hızla bir ‘Erdoğan' referandumuna dönüşüyor

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, ‘evet' ve ‘hayır' oylarının son durumuna dikkat çekerek, "‘Evet'in de ‘Hayır'ın da en önemli motivasyon aracı Erdoğan oldu. Zaten referandum da hızla bir Erdoğan referandumuna dönüşüyor." dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Erdoğan'a karşı olduğu için hayır diyeceklerin oranı yüzde 27.7 çıkıyor. Cumhurbaşkanı'nın meydanlara çıkmasıyla Erdoğan sevgisi yükseldiği gibi karşıtlığı da tırmanmaya başlamış. Tek adamlık kaygısı ve Erdoğan karşıtlığı nedeniyle hayır vereceklerin oranını toplandığımızda 80.09 ediyor. Demek ki ne sistem değişikliği ne rejim kaygısı… Hayır cephesinin en önemli sorunu Erdoğan. Avrupa'nın referandum sürecinde başlattığı Erdoğan karşıtı kampanyanın bundan bağımsız olduğunu düşünmüyorum. İşi Erdoğan'ın kafasına silah dayayan pankart açmaya kadar götürdüler. ‘Evet'in de ‘Hayır'ın da en önemli motivasyon aracı Erdoğan oldu. Zaten referandum da hızla bir Erdoğan referandumuna dönüşüyor. Hem içte hem dışta.

Yazının tamamı için…

SONRAKİ HABER