Ödül töreniyle ilgili açıklama geldi

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son günü yapılan İstanbul etabı sonrası tamamlandı. 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bitimi sonrası podyumdaki sporculardan Mark Cavendish Erdoğan'a tepki göstererek podyumdan inmeye çalıştı.

F5HABER F5HABER
Ödül töreniyle ilgili açıklama geldi

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2015) Lampre-Merida'nın Hırvat sporcusu Kristijan Durasek kazandı. Ödül töreninde yaşanan kısa süreli karışıklık ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Alanya'da 26 Nisan'da başlayan TUR 2015'in 8. ve son etabı İstanbul'da düzenlendi. Yarışın finişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

Turun en prestijli etabında Etixx-Quick Step'ten Büyük Britanyalı Cavendish ikinci, Caja Rural-Seguros RGA takımının bir diğer sporcusu Carlos Barbero Cuesta ise üçüncü oldu.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK KONUŞMASI

Ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, bisikletçileri tebrik ederek, "Alanya'dan şu ana kadar başarılı bir şekilde süren bu müsabakalarda ulusal ve uluslararası bazda katılım gayet iyiydi. Bundan çok çok memnun olduk. Bu müsabakalarla birlikte bir hedefimiz daha var. Özellikle bunu Üsküdar'daki lansmanda da söylemiştim. Türkiye'ye bisikleti sevdirmek, bisiklet sporunu sevdirmek en önemli hedefimiz olacaktır. Bu bakımdan ülkemizdeki çeşitli kurumlarımızı da adım atmaya ve bu alanda yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak okullarımız çok büyük önem ifade ediyor. Bunu ilkokullardan itibaren geliştirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki Gençlik ve Spor Bakanlığımız, şu anda bisiklet üretimini yapan firmalarımız bu konuda her türlü desteği vereceklerdir. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu başarılı sporcularımızı kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız'a teşekkür ediyorum. Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri tekrar kutluyorum. Sizleri şimdiden önümüzdeki yıl düzenlenecek tura davet ediyorum" dedi.

KÜRSÜDE KARIŞIKLIK

Erdoğan'ın konuşmasının ardından ufak bir karışıklık yaşandı. İkinci olan Cavendish fotoğraf çekimini beklemeden kürsüden inince bir cumhurbaşkanlığı koruması kolundan tutarak gitmesine engel oldu. Tekrar kürsüye çıkan Cavendish ve diğer bisikletçiler toplu fotoğraf çekiminin ardından kürsüden indiler.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TWEET

Korumanın bu müdahalesinin fotoğrafı ve yaşananlar ise sosyal medyada hayli tartışıldı. Bu tartışmalar üzerine Cumhurbaşkanlığı ise resmi Twitter hesabından, Cavendish'in podyumdan inmediğini 2 ayrı kategoride ödül aldığı için tekrar podyuma çağrıldığını ve ödül töreni sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbet ettiğini belirten tweetler attı.
SONRAKİ HABER