Bozdağ: Adil Öksüz MİT ajanı değil, bu bir propaganda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi verdi. Bozdağ, "Adil Öksüz'ün MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavalldır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır

F5HABER F5HABER
Bozdağ: Adil Öksüz MİT ajanı değil, bu bir propaganda

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz iddiası için, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavalldır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır" dedi.

Bakan Bozdağ şunları söyledi:

ADİL ÖKSÜZ MİT AJANI MI?

Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. FETÖ'nün birilerinin kulağına fısıldadığı bir propagandadır. Bunun MİT'le irtibatlı olduğunu söyleyen FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallı. Ya da biliyor, bilerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bu iddiayı dile getiriyorsa bu bilgiyi kendisine kim getiriyorsa onu araştırsın. Devletten bilgi alabilir, alsın. Hiç şüphem yok bu bilgiyi getiren FETÖ'nün kullandığı bir elemandır. Yürüyen süreçleri sulandırma çabasına bir bardak suyu da ana muhalefet lideri eliyle döktürmektir bu.

Şimdi daha örgütlü bir strateji ile Türkiye içindeki Yenikapı ruhunu ortadan kaldırarak bu sürecin FETÖ'nün devletten ayıklanmasına, cezayı almasına dönük AK Parti hükümetlerinin ve bağımsız Türk yargısının attığı adımları gölgelemek ve süreci başarısız kılmak için yürüyen adımlardır.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN SERBEST BIRAKILMASI BENİM DE KAFAMDA BİR SORU

Adil Öksüz'ün serbest bırakılması benim de kafamda bir soru. İlk bırakıldığı andan itibaren orada bir soru var. Orada sivil bir vatandaşın o saatte bulunması kendi kendine tutuklanmayla ilgili kuvvetli bir şüphedir. Olmadı. Teknik aletle ilgili başka pek çok ihmaller var.

ADİL ÖKSÜZ TÜRKİYE'DE Mİ?

Eğer bir kasıt varsa zaten kanunlarımızın ön gördüğü cezayı alacaklardır. Adil Öksüz'ün merkez rol oynayan ana aktörlerden biri olduğu tartışmasız. Şu anda Türkiye'de olup olmadığı tartışılıyor ama benim izlenimim, yakalama kararının ardından teyakkuza geçildi. Kaçabilme ihtimalini biraz zayıf görüyorum. 79 milyon da bu konuda hassas. Bunu devlete kesinlikle bildireceğine de inanıyorum. Aynı zamanda 79 milyon vatandaşımız da bu kişinin nerede olduğunu takip ediyordur. Ben çemberin daraldığını düşünüyorum. Yakın bir zamanda inşallah Adil Öksüz yargıya teslim edilir.

SONRAKİ HABER