için kaldı

Çorum'daki mezarlıkta ağlayan kızın sırrı ortaya çıktı

Geçtiğimiz haftalarda olay olan Çorum'da mezarlıkta her gece ağlayan kız tüm Türkiye'yi merak içinde bıraktı. Ancak sonunda olay aydınlığa kavuştu. Kızın mezardaki şahısla hiç bir ilgisinin olmadığı belirlendi.

F5HABER F5HABER
Çorum'daki mezarlıkta ağlayan kızın sırrı ortaya çıktı

Çorum halkı, Ulu Mezarlık'ta ağlayan genç kızı bulmak için günlerce mezarlıkta nöbet tuttu. Çorumluların, kızın bulunduğu yönündeki iddianın ardından mezarlığa ilgisi azaldı. Kamera yerleştirilerek takip altına alınan Fatma Çiftçi'nin mezarı, sessizliğe büründü.

Habertürk Gazetesi'nden Fatmanur Boylu'nun haberine göre, mezarlıkta ağlayan genç kızla ilgili son günlerde konuşulanlar şöyle:

Çorum'daki mezarlıkta ağlayan kızın sırrı ortaya çıktı - Resim : 1

FATMA ÇİFTÇİ İLE İLGİSİ YOK

Mezarlıktaki kızın, mezarı başında ağladığı Fatma Çiftçi ile bir ilgisi yok. Kızın, şizofren olduğu söylendi. Kızın, geçmişte zor günler geçirdiği, bu yüzden hastalandığı ve kendini toplumdan soyutladığı belirtiliyor. Kızın, Fatma Çiftçi'nin mezarının başında ağlama sebebi, bu mezarın yol kenarında ve aydınlık olması.

KIZ HASTANEYE YATIRILDI

Kız, bulunduktan sonra bir süre Çorum'da bir hastanede kaldı, daha sonra da başka bir ildeki ruh sağlığıyla ilgili bir hastaneye yatırıldı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Gizemli genç kız olayının Türkiye'nin gündemine oturduğunu belirten Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, "Bu kızın, psikolojik yönden normal olmayan bir vatandaşımız olduğunu düşündüğümü söylemiştim. Bizim mezarlıklar müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımız, böyle bir vatandaşımızın gece mezarlıklarda gezip ağladığını söylediler. Çorum'un gizemli kızla anılmasını doğru buluyorum. Gizemli kızın efsaneleştirilmesi açıklamalarını çok iyi bilmiyorum. Böyle bir açıklama arkadaşlarımız tarafından iyi niyetle yapılmıştır. Ancak akla önceden planlanmış da turizme katkı sağlasın anlayışına meydan vermemek için bu konuda konuşmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER