için kaldı

MHP'li Akşener'den 28 Şubat itirafı!

MHP Milletvekili Meral Akşener, 28 Şubat'la ilgili bir itirafta bulundu ve "O geceyi hayatımdan silmek isterim" dedi.

F5HABER F5HABER
MHP'li Akşener'den 28 Şubat itirafı!

Meclis Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener, 28 Şubat'la ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı. 28 Şubat'taki sert tavrıyla hafızalara kazınan MHP'li Akşener, Habertürk gazetesinden Kübra Par'a yaptığı açıklamada, 28 Şubat'a ilişkin 'Keşke o gece hiç yaşanmasaydı. O geceyi hayatımdan silmek isterim...' dedi.


İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:
"O GECEYİ HAYATIMDAN SİLMEK İSTERİM"


"Beni en çok vuran kısmı şuydu; bir kadın mitingi yapılacaktı ve "Kahrolsun şeriat" diyorlardı. İnancıma göre şeriat, İslam demektir. İnançlı biri olarak dedirtmemem lazımdı. "Hükümete bağırın, ama bunu demeyin" dedim. Yine de birkaç yerde söylendi. O geceyi hayatımdan silmek isterim. Anlatılamayacak bir acı hissettim. Ertesi gün mahallemin arayıp lanetlemesini bekledim, ama bir kişi bile aramadı. Sonra "28 Şubat kararları gereği şeyhler içeri alınacak" diye bir dedikodu çıktı. O kişileri kurtarmak için pek çok insan aradı. O zaman anladım ki Türkiye'de inanan insanlar açısından çok karanlık bir tablo var."

STRESTEN KOMUTANIN KURU PASTALARINI YEMİŞ

( "28 Şubat'ta MGK toplantısında stresten yanınızdaki komutanın kuru pastalarını yediğiniz doğru mu?" sorusuna cevaben) "Evet. 40 yaşındaydım, masada 70 yaşındaki insanlar, hepsi babam gibi görünüyordu. 9.5 saatlik bir toplantıydı. İlhan Kılıç Paşa çok babacan bir insandı. Baktım kendi kuru pastalarımı bitirmişim, onunkileri de yiyorum."

DEVLET BAHÇELİ İLE ÇALIŞMAK NASIL?

"Daha kolay! Tansu (Çiller) Hanım, yakınındakileri çok stresli çalıştırırdı, tezcanlıydı. Devlet Bey ile daha rahat ve sükûnet içinde çalışılıyor. Fikirlerimizi çok rahat ifade edebildiğimiz biri." "Devlet Bey tam bir Adanalıdır. Adanalıların sohbetleri muhteşemdir. Devlet Bey de çok hoşsohbettir. Fevkalade mizahi bir tarafı vardır. Gençleri çok sever. Samimi ve inanmış bir demokrattır. Son derece yardımseverdir ama yardımlarını gizli yapar. Çok iyi de bir stratejik akla sahiptir. Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür. Bazı şeyleri göze alır, ama demokrasinin yanında durur. Partiye zarar getirecek bir şey Türkiye'ye faydalıysa, onu yapar. Rastgele konuşmaz. Çok edeplidir. Çocuğu yaşında birini de ceketini ilikleyerek karşılar. Devlet Bey'i kamuoyuna doğru düzgün anlatamamamız bizim eksikliğimizdir."

EŞİ SOL KÖKENLİ Mİ?

"18 yaşında tanıştık. Yazlık komşumuzun oğluydu. ODTÜ girişli, Boğaziçi çıkışlı bir makine mühendisi. Birbirimizi sevdik. Aslında her şey çok tersti, ben MHP il başkanının kız kardeşiydim, o solcuydu. Gerçi komünist değildi, daha makul bir noktadaydı. Sonra çok güzel bir Türk milliyetçisi oldu. Evlendiğimde 23 yaşındaydım. Kayınvalideme çok şey borçluyum, hâlâ birlikte oturuyoruz. Kayınvalidem 79 yaşında, müthiş bir futbol tutkunudur, sıkı Galatasaraylı. Bir maç izler ki çekip Youtube'a koysak milyon tıklanır. Tezahürat yaparak izler, bütün futbolcuların adını bilir. Kafasında beyaz tülbenti, gözünde gözlükler, televizyona el kol hareketleriyle bağıran 79 yaşında bir hanım düşünün!"

SONRAKİ HABER