Mehdi Eker'den 'Kürdistan' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bazı yayın grupları tarafından çarpıtılarak yayınlanan haberle ilgili açıklamada bulundu.

F5HABER F5HABER
Mehdi Eker'den 'Kürdistan' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, sitemize yaptığı açıklamada "Rudaw'a röportajı Kürtçe vermiştim. Çevirirken hata yapmışlar. Benim 'Kürdistan' diye söz etmem mümkün değildir. Bu hatanın kaynağından düzeltilmesi için gerekli müracaatı yaptım. Kamuoyunun bu konuda aydınlatılmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mehdi Eker, Rudaw TV'ye verdiği ropörtajda çözüm sürecinden bahsederken "PKK bunu istemiyor, savaş istiyor. PKK kandan besleniyor. Kan ne kadar akarsa o kadar güçleniyorlar. Böyle olmasalardı 4 - 5 yıl önce huzur gelmişti, bahar çiçekleri açmıştı. Kürdistan'da kızlar, erkekler, bütün halk, herkes umutluydu. Barış çiçekleri açmıştı ama onlar üzerlerine kan döktüler." cümlelerini kullanmıştı.

Bu cümledeki Kürdistan ifadesi bazı yayın organları tarafından "Türkiye'nin doğu bölgeleri için Kürdistan" ifadesi kullandı şeklinde çarpıtılmıştı.

Aslında Haber Metinleri Kendini Yalanlıyordu

Oysa aynı ropörtajda bu cümlenin hemen ardından aşağıdaki ifadeler geçmiş, Kürdistan Bölgesel Hükümetinin Türkiye'den istediği borç sorulmuştu. Buna rağmen bu yayın organları kendi okurlarına ropörtaj çevirisindeki Kürdistan ifadesini Doğu Anadolu Bölgesi olarak yansıtmış ve Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker üzerinden Ak Parti'ye yönelik bir algı çalışması yapılmıştı.

"Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin Türkiye'den 3 milyar dolar borç istediği söyleniyor. Türkiye bu borcu vermeye hazır mı, ne tür yardımlarda bulunabilir?"

Rakamlarla alakam yok. Ancak bazı konularda sorun, eksiklik yaşandığını biliyoruz. Bu mümkündür. Bu dönemlerde, bugüne kadar son 10 yıldır ne imkan varsa, Erbil ne istediyse, Türkiye imkanları çerçevesinde seferber olmuştur, yardım etmiştir. Bunlar teferruat, ne gerekiyorsa konuşulup yapılır.



SONRAKİ HABER