için kaldı

'ABD, Türkiye'ye rağmen yardım yaptı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PYD'ye havadan silah yardımı yapmasına tepki gösterdi. PYD ile PKK'nın aynı durumda olduğunu söyleyen Erdoğan, "Amerika, Türkiye'ye rağmen bu işi yapmıştır" dedi.

F5HABER F5HABER
'ABD, Türkiye'ye rağmen yardım yaptı'

Letonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Berzins ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kobani'ye havadan yaptığı silah yardımına ilişkin "PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlarla ilgili olarak Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinden bahseden Erdoğan, "PYD'nin PKK ile aynı durumda olduğunu Sayın Obama'ya telefon görüşmemde ifade ettim. 'O da bir terör örgütüdür' dedim. Dolayısıyla burada PYD'ye yapacağınız yardımlar bir terör örgütüne gitmektedir. Şu anda PYD saflarında PKK'nın lider kadrosunda olup orada savaşan kişiler var" ifadesini kullandı

Erdoğan şunları söyledi:

"Sayın Obama'ya bizim teklifimiz şu oldu eğer ABD Türkiye bizler teröre karşıysak ki Türkiye olarak biz karşıyız ABD'nin de teröre karşı olduğunu bilen bir cumhurbaşkanı olarak PYD'nin PKK ile aynı durumda olduğunu telefonda kendisine ifade ettim.

'PYD SAFLARINDA PKK'NIN LİDER KADROSU VAR'
Şu anda PYD saflarında PKK'nın lider kadrosunda olup orada savaşan kişiler var. Bunu da kendilerine ifade ettim.

'ÖSO BİRİNCİ, PEŞMERGE İKİNCİ TERCİHİMİZDİR'
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birinci Peşmergeler ikinci tercihimizdir. PYD ilk etapta Peşmergeleri kabul etmedi daha sonra kabul etti. Peşmergelerle ilgili de belirlenen sayıya da sıcak bakmadılar. En son 200 rakamında anlaştıklarını haber almış bulununuyorum. ÖSO'nun birinci tercihimiz, ikinci tercihimiz peşmergedir, dedik. İlk etapta peşmergeleri kabul etmediler.

'ABD, TÜRKİYE'YE RAĞMEN...'
PYD'nin PKK ile aynı durumda olduğunu Sayın Obama'ya telefon görüşmemde ifade ettim. 'O da bir terör örgütüdür' dedim. Dolayısıyla burada PYD'ye yapacağınız yardımlar bir terör örgütüne gitmektedir. Şu anda PYD saflarında PKK'nın lider kadrosunda olup orada savaşan kişiler var. PYD'ye ve IŞİD terör örgütüne geçen silahlarla ilgili olarak Türkiye bu işe olumlu baktı mı? Hayır bakmadı. Türkiye'ye rağmen Amerika bu işi yapmıştır."

'TÜM HALKIMIZ İTTİFAK HALİNDE'
Çözüm süreci de sorulan Erdoğan, "İnanıyorum ki tüm halkımız, milletimiz çözüm süreci noktasında ittifak halinde ama buna tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin de destek vermesi süreci çok daha güçlü kılacaktır" dedi.

SONRAKİ HABER