Sarıgül'ün istifasına ilk yorum!

Emir Sarıgül Şişli Belediyesi Başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Sarıgül, Meclis üyeliği görevine devam edeceğini söyledi. İstifanın ardından Hayri İnönü, Başkanvekili Emir Sarıgül'ün istifasını değerlendirdi.

F5HABER F5HABER
Sarıgül'ün istifasına ilk yorum!

Şişli Belediyesi'nde Başkan Hayri İnönü'nün Yaklaşık iki ay önce Sarıgül operasyonu olarak adlandırılan bir operasyonla 25 müdür ve Emir Sarıgül7ü görevden almasıyla başlayan kriz Başkanı Hayri İnönü ve eşinin tehdit açıklamaları ile her geçen gün büyüdü. Bugün ise Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül'ün görevinden istifa etmesiyle farklı bir boyut kazandı. Emir Sarıgül'e babası eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül destek verdi. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarıyla ilgili konuşmak istemediğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Başkanvekili Emir Sarıgül'ün istifasını Radikal'e değerlendirdi.

Artık konuşmaktan çok işlere konsantre olmak istediğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Emir Sarıgül'ün istifasıyla ilgili kendi taktiri yorumu yaptı.

Emir Sarıgül'ün "İnönü 'Ben ve 29 meclis üyesi arkadaşımla mücadeleye girişti" açıklamasını hatırlattığımız İnönü, " Böyle birşey yok. Ben kimseyle bir mücadele içinde değilim. Meclis üyelerimizle birlikte işimize bakacağız. Meclis'te sadece 29 üye yok AKP'liler de var" dedi.

Meclis üyelerinin Sarıgül'ün kontrolünde olduğu ve sizin çalışmalarınızı engelleyecekleri söyleniyor...

Böyle birşey olacağını düşünmüyorum. Meclis üyeleri tek tek kişilik sahibi insanlardır. Halkın oyuyla meclise girdiler. Birisinin kontrolünü kabul etmeyeceklerdir. Grup kararı alınır ve kararlar öyle çıkar. Ben sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Nisan ayında yapılacak faaliyet raporu oylamasında başkanlığınızı düşürebilecekleri dillendiriliyor?

Dünyanın neresinde olmuş böyle bir şey. Ben o süreçte de böyle bir olayın gündeme geleceğini kanısında değilim.

Çok tartışılan Nişantaşı'nı yılbaşı için belediye olarak ışıklandıracak mısınız ?

Bu sene Nişantaşında yılbaşıyla ilgili belediyenin bir çalışması olmayacak.

SONRAKİ HABER