İstanbul'daki saldırıda bir acı haber daha

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırıda yeni bir acı haber daha. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e çıktı.

F5HABER F5HABER
İstanbul'daki saldırıda bir acı haber daha

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybedenlere bir kişi daha eklendi. Hain saldırıda ölü sayısı 43'e çıktı.

Saldırılarda ölenlerden 37'sinin kimliği belirlendi, 24 cenaze teslim edildi
Atatürk Havalimanı'nda dün gece gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden 41 kişiden 37'sinin kimliği belirlendi; 24 cenaze de yakınlarına teslim edildi.
İstanbul'un Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen intihar saldırılarında en az 42 kişi hayatını kaybetmişti.

Valilik kimliği tespit edilen 37 kişinin isimlerini açıkladı: "Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ferhat Akkaya, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İğde, Mahmut Mert, Sıdık Peçenek, Umut Sakaroğlu, Hüseyin Tunç, Ercan Sebat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznadaroğlu, Mahmut Çizmecioğlu, Adem Kurt, Habibullah Sefer, Murat Güllüce, Abdurrahman Abdullah İbedullah, Muhammed Eymen Demirci, Gülşen Bahadır, Fathı Bayoudh, Mukhiddinov Samat, Salar Davudi Kohnehshahrı, Taher Misfir Almalki, Nısreen Hashem Shammad, Vafika Ali Bilal, Larysa Tsybaklova, Kerime Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri, Abdulhekim Bugda, Mustafa Hüsham Saeed."

10 yabancı, üç çifte vatandaş

Adli Tıp Kurumu'nda bulunan ikisi kadın, ikisi erkek dört cenazenin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Hayatını kaybeden 41 kişiden 37'sinin kimliğinin tespit edildiğinin belirtildiği valilik açıklamasına şöyle devam edildi: "Bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 24 kişi yakınlarına teslim edilmiştir."

Saldırılarda yaralananların ismi ve hangi hastanede bulunduklarına ilişkin bilgilere Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) ‘184' numaralı hattından ulaşılabileceği belirtildi.

Reuters'ın güvenlik yetkililerinden aktardığı bilgiye göre, hayatını kaybedenler arasında beş Suudi Arabistan vatandaşı, iki Iraklı, bir Çinli, bir Ürdünlü, bir Tunuslu, bir Özbek, bir İranlı ve bir Ukraynalı bulunuyor.

Üç canlı bomba tarafından düzenlendiği belirtilen saldırılara ilişkin görüntüler, polisin müdahalesinin daha da ağır bir tablonun ortaya çıkmasını önlediğini ortaya koymuştu.

Patlamada yaralananlar çevre hastanelere kaldırılırken hastanelerin önü yaralılara kan vermek isteyenlerle dolmuştu.

SONRAKİ HABER