için kaldı

İstanbul’da facianın eşiğinden dönüldü

Beyoğlu’nda belediyeye ait çöp toplama aracında başlayan yangın, park halindeki bir otomobil ve sokak üzerindeki doğalgaz kutusuna sıçradı. Doğalgaz kutusundaki yangın güçlükle söndürüldü.

F5HABER F5HABER
İstanbul’da facianın eşiğinden dönüldü

Yangın, saat 09.30 sıralarında Beyoğlu Kaptanpaşa Mahallesi Sinanpaşa Yumak Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, belediyeye ait çöp toplama aracı bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangının büyümesi üzerine alevler park halindeki bir otomobile ve sokak üzerindeki doğalgaz kutusuna sıçradı. Doğalgaz kutusu alev alev yanarken, çevrede büyük panik yaşandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kontrollü bir şekilde her 2 aracı ve doğalgaz kutusunda çıkan yangını söndürdü. Zamanında müdahale edilmesi sonucu olası bir facianın da eşiğinden dönülmüş oldu.

Olayı gören bir vatandaş, "Temizlik arabası normal yolda giderken yandı. Ondan sonra yandaki arabaya sıçradı. Ondan sonra doğalgaz patladı. Doğalgaz patladığında zaten buradalardı" dedi.

Bir belediye çalışanı ise, "Burada bizim arkadaşlar çalışırken bu araçlar yaz sisteminde olduğu için araba tutuşma yapıyor. Doğalgaza da yakın olduğundan arabanın etrafındaki ısı doğalgazı eritiyor ve doğalgaz kutusunu patlatıyor. Araçlarımız en ufak kıvılcımdan sıcaklığı hazmedemiyor. Bu şekilde 4-5 tane daha arabamız yandı. Yani arabaların yaz sisteminden dolayı yangın meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına devam edilirken, mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı. Öte yandan itfaiyenin çalışmalarının bitmesinin ardından itfaiyenin su tankına bağlı borusu da patladı. Borunun patlaması sonucu çevredeki vatandaşlar ıslandı.

SONRAKİ HABER