İsrail'in tutumu samimiyetsiz

-Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

F5HABER F5HABER
İsrail'in tutumu samimiyetsiz

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katar'da Filistinli taraflarla yaptığı görüşmeler sonucu ulaşılan ortak metni İsrail'in kabul etmediğini ve kabul edilmesi durumunda daha sağlam bir ateşkese ulaşılabileceğini belirterek, "İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de sağlanan 12 saatlik ateşkesle ilgili "Dün bütün gün Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail 'evet' dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık. İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor" açıklamasını yaptı.

Mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'te bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve diğer mevkidaşları ile Gazze'de akan kanı durdurmak için temaslar yapacağını kaydetti.

Davutoğlu, 12 saatlik ateşkes sürecinde Gazze halkına insani yardım konusundaki faaliyetlerin hızlandırıldığını belirtti.

SONRAKİ HABER