için kaldı

İlber Ortaylı'dan MHP'ye sert eleştiri

İlber ortaylı, seçimler sonrasındaki tutumu nedeniyle MHP’yi eleştirdi, "MHP’nin ne istediğini ne ben ne de vatandaş anladı. Deniz Baykal’ın nesi hoşuna gitmedi. MHP çok balansı yerinde bir parti değil. milliyetçilik ve sosyalizm Türk kasabalısının becerebileceği işler değil" dedi.

F5HABER F5HABER
İlber Ortaylı'dan MHP'ye sert eleştiri


Tarihçi Prof. İlber Ortaylı, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta sonu Keyfi" programında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İlber Ortaylı, IŞİD hakkındaki soruya, "Cehaletin eyleme geçmiş hali çok tehlikelidir" cevabını verdi. Ortaylı ayrıca , "Türkiye'de 10 yıldır Dışişleri Bakanı yok" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında soruları cevaplayan İlber Ortaylı, seçimler sonrasındaki tutumu nedeniyle MHP'yi eleştirdi ve "MHP'nin ne istediğini, ne ben, ne de vatandaş anladı. Deniz Baykal'ın nesi hoşuna gitmedi. MHP çok balansı yerinde bir parti değil. Milliyetçilik ve sosyalizm Türk kasabalısının becerebileceği işler değil" dedi.

"NE BİZ AVUSTURYALIYIZ NE ARKADAŞLAR MACAR"

Çözüm sürecinde hiçbir zaman umut verici bir gelişme görmediğini belirten Ortaylı, "Türk-Kürt ayrılığından bir Avusturya-Macaristan çıkmaz. Ne biz Avusturyalıyız, ne arkadaşlar Macar" dedi.
SONRAKİ HABER