Hollanda'da burka yasağı yolda

Özgürlükler hususunda son derece hassas olan Avrupa, konu Müslümanlar olunca son derece bağnaz bir yapıya bürünüyor. Avrupa'da kalabalık bir islam nüfusuna karşı temsil noktasında yetersiz olması bir çok kararın uygulanmasında etkili oluyor. Avrupa'daki İslam karşıtı süreç, minare ve burka yasağının ardından Hollanda'da da İçişleri Bakanlığının hazırladığı, yüzü tamamen örten giysilerin (burka) kamuya açık bazı alanlarda giyilmesine yasak getiren yasa önerisi, bakanlar kurulunda kabul edildi.

F5HABER F5HABER
Hollanda'da burka yasağı yolda

Bakanlar kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, hükümet üyelerinin, Danıştayın tavsiyesinin ardından ilgili öneriye onay verdiği bildirildi.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi ve üst kanadı Senato'da kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek olan yasa önerisine göre, söz konusu giysiler eğitim, sağlık ve kamu kurumlarıyla toplu taşıma araçlarında giyilemeyecek.

Yasağa uymayanlar 405 avro para cezasına çarptırılabilecek.

Hollanda'da daha önce 2012 yılında da gündeme gelen burka yasağı, bakanlar kurulunda kabul edildikten sonra meclis gündemine gelmek üzereyken dönemin koalisyon hükümeti dağıldığı için yasallaşmamıştı.

Avrupa'da bitmeyen nefret
Milyonlarca Müslüman'ın yaşadığı Avrupa'nın değişmeyen gündem maddelerinden birini İslam oluşturuyor. Müslümanların Avrupa toplumunda görünürlüğünün artmasıyla doğru orantılı olarak İslam ve Müslümanlar siyaset ve medyanın değişmez gündemleri arasında yer buluyor. Özgürlükler hususunda son derece hassas olan Avrupa, konu Müslümanlar olunca son derece bağnaz bir yapıya bürünüyor. Müslümanlar âdeta ‘terbiye edilmesi' gereken insan topluluğu olarak görülüyor. İslami sembol ve değerlere saygısızlık yapılıyor, saldırılıyor.

En fazla Müslüman nüfusu barındıran Avrupa ülkesi olan Fransa, sadece 2 bin Müslüman kadının giydiği burkayı yasaklayarak bu konuda ilk ülke olmayı başardı. Fransa'yı takip eden Belçika ise ülkede sadece 30 kişi tarafından giyilen burka için kanun çıkarıp yasakçı ülkeler zincirine katıldı.

SONRAKİ HABER