Hatay'da Suriyelileri taşıyan minibüs kaza yaptı

Hatay'da Suriyelileri taşıdığı belirtilen minibüsün kaza yapması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti.

F5HABER F5HABER
Hatay'da Suriyelileri taşıyan minibüs kaza yaptı

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yolcu taşıyan minibüsün direksiyon hakimiyetini kaybederek uçuruma yuvarlanması sonucu aralarında çocukların da yer aldığı en az 8 kişi hayatını kaybetti, 18 yolcu yaralandı.


Saat 11.00 sıralarında Yayladağı ilçesinden Antakya'ya yolcu taşıyan 31 HG 583 plakalı minibüs, ilçeye bağlı Şenköy mahallesi mevkiinde ön tekerliğinin patlaması sonucu karşı şeride geçti. Ardından araç yaklaşık 30 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Kazanın duyulmasıyla çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi. İlk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu en az 8 kişi yaşamını yitirdi.

Ekipler, 18 yaralıyı uçurumdan uzun çabalar sonucunda çıkarabildi.

hatay

TÜRKİYE'YE KAÇAK GİREN SURİYELİLER MİNİBÜSTEYDİ

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, araçta bulunanların Suriyeli olduğunu ve Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Maalesef aldığımız bilgiler, hızlı gelen, Türkiye'ye kaçak yollarla giren Suriyeli vatandaşların taşındığı bir araç, Şenköy'den aşağı inerken tekeri patlaması sonucu takla atarak şarampole yuvarlandı. Sekiz Suriyeli vefat etti, 18 yaralı da Antakya'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Acı bir durum, ölenlere rahmet diliyoruz. Bu tür kaçak yollarla girenleri bizim taşıyıcı arkadaşların taşımamaları, konuyu emniyete, jandarmaya intikal ettirmeleri gerektiği halde böyle bir yola başvurulması sonucu maalesef bu tür acı vakalarla karşılaşıyoruz."

hatay

SONRAKİ HABER