Haftasonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Marmara ve Karadeniz'in doğusunda yağışlar devam ederken diğer bölgelerde parçalı bulutlu ve güneşli hava hakim olacak.

F5HABER F5HABER
Haftasonu hava nasıl olacak?

Ülkemizin kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu; öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Artvin'in iç kesimleri ile bu gece geç saatlerden itibaren Marmara'nın batısı (Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'un batı ilçeleri ile Balıkesir'in kuzey ve batısı) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı, Marmara'da kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA SICAKLIKLARI

Ankara: Az bulutlu ve açık 36
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yarın sabah saatlerinde batı ilçeleri hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı 32
İzmir: Az bulutlu ve açık 34
Adana: Parçalı bulutlu 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 29
Samsun: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 30
Trabzon: Parçalı bulutlu 29
Erzurum: Parçalı bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

SONRAKİ HABER