için kaldı

Erdoğan'dan flaş yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP bugün TBMM'ye gelmesi beklenen yeni anayasa için konuştu: Teklif bugün parlamentoya sunulacak. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun.

F5HABER F5HABER
Erdoğan'dan flaş yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediyesince yapımı tamamlanan 111 projenin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan özetle şöyle konuştu: "İstanbul 15 Temmuz'da verdiği 98 şehit ile sokaklara dökülen milyonlarca insanı ile en güçlü direnişi gösteren şehirlerimizin başında geliyor. Tüm kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi sizler 22 kilometrelik yolu yürüyerek o çağrıma farklı bir cevap verdiniz. 29 gün meydanlarda nöbet tuttunuz. Pek çok kişinin 15 Temmuz'u tarihin akışı için hak ettiği konuma hala oturtamadığını düşünüyorum. Bazı hadiselerin önemi zamanla ortaya çıkar. Bizi yıkmak için vurulan darbeler birliğimizi güçlendirdi. Gönüllerin ve ideallerin paramparça olduğu Türkiye'sinden 2023 hedefleri için sımsıkı bir araya geldiğimiz bir Türkiye..

İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte Türkiye olarak çok daha büyük başarılara sahip olacağız. Türkiye'nin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşüm, 15 Temmuz'da hem gerçek yerine oturmuş hem de yeni bir istikamet kazanmıştır. İşte çıldırıyor Batı, niye? 'Türkiye niçin böyle güçleniyor?' Elhamdülillah şu an milli gelir itibarıyla Türkiye bu yarışın içerisinde 'ben varım' diyor. Kişi başına milli geliriyle 'ben varım' diyor. Onun için çılgına dönüyorlar.Türkiye nasıl kurtulur sorularına aradığımız cevabı 15 Temmuz'da cevap verdik. Milletle birlikte hareket ederek kurtulabiliriz. Yıllardır çareyi dışarıdan ithal ürünlerle çözmeye çalıştık. Ülkemizde uzun süre tarihimizi unutturma kendi değerlerimize düşmanlık üzerine kurulu bir eğitim sisteminin dayatılmaya çalışılması mahçubiyetten kaynaklanıyor.

DEVLETİN GERÇEK SAHİBİNİN MİLLET OLDUĞU 15 TEMMUZ'DA GÖRÜLDÜ

Sadece Face Time ile yaptığımız o çağrı milletimizin tekbirleriyle cevap buldu. Açık konuşmak lazım Kurtuluş Savaşı'nda cepheye koşan askerler zorla gitmediler. Vatanları namusları gelecekleri için gönüllü olarak cepheye koştu. 15 Temmuz gecesi de aynı duygularla millet sokakları doldurdu. Devletin gerçek sahibinin millet olduğu 15 Temmuz'da görüldü. FETÖ'nün uzun yıllar boyunca milletimizin hassasiyetlerini istismar ederek bir ur gibi topluma yayıldığını görüyoruz. Bu millet Osmanlı tokadını vuran bir millettir. 15 Temmuz'da milletimiz en büyük şamarı vurdu. Bugünde gelecekte de 15 Temmuz'u en iyi gençlerimizin anlatacağına inanıyorum. Gençlerimize iyi bir miras bıraktığımızı, vizyonlarımız için sağlam bir alt yapı kurduğumuzu düşünüyorum. Kimse gururlanmasın, kibirlenmesin. Vakit geliyor, ne zaman, nerede, ne olacak belli olmaz. Ne bir an ileri, ne bir an geri. Emaneti sahibine teslim edecek miyiz? Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda Allah'a döneceğiz. Bir gün bizde hayata veda edeceğiz. Geride kararlı gençler bırakmış olmak en büyük iftihar kaynağım olacaktır. 15 Temmuz gibi bir gecenin bir daha yaşanmaması için en büyük görev size düşüyor. Gençler iki şeye aynı anda sahip çıkmak zorundasınız. İnancınıza, tarihinize, kültürünüze sahip çıkacaksınız. İkincisi ülkenize milletinize davanıza mazlumlara sahip çıkacaksınız. Bunu yapmadığınızda da varlığınızın bir anlamı kalmaz. Onun için tek millet diyoruz.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI MİLLETİM İÇİN HAYIRLI OLSUN

Şimdi biliyorsunuz yeni anayasa çalışmaları var. Temennim odur ki; Parlamentodan başarılı bir referandum oylamasıyla 330'u geçer ve parlamento bunu milletime taşıyacak. Teklif bugün parlamentoya sunulacak. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun Hazır mısınız buna? Milletimiz için ülkemiz için hayrolsun. İnşallah ülkemizi için hayırlı olsun.

SONRAKİ HABER