Cumhurbaşkanı İnsani Zirve'nin kapanış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri ortak basın toplantısı düzenledi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı İnsani Zirve'nin kapanış töreninde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

173 ÜLKEDEN 9 BİN KATILIMCI GELDİ

Birleşmiş Milletler resmi verilerine göre, Dünya İnsani Zirvesi'ne 173 ülke ve 9 bin katılımcı katıldı. Türkiye'den katılım takriben bin kişi ve bu arada 900 medya mensubu yer aldı. Toplam katılımcı ise 10 binin üzerinde. Temennim odur ki sonucu da hayırlı olur, bereketli olur.

İNSANLIK UZAYIN DERİNLİKLERİNİ ARAŞTIRIYOR AMA YANI BAŞINDAKİ ACILARI GÖRMÜYOR

Gelişmiş teleskoplarla, uydularla uzayın derinliklerini araştıran insanlık, hemen yanı başındaki acıları, sorunları, krizleri adeta görmüyor. Bu çarpıklığı düzeltmek için küresel vicdanı hayata geçirmeliyiz. Bizleri, çocuklarımızı, torunlarımızı ve insanoğlunun gelecekteki tüm nesillerini ilgilendiren bu sorunun çözümü için iki gün boyunca çalıştık. Şayet bu zirve vesilesiyle insanlığın ortak vicdanında küçük de olsa bir kıpırdanma sağlayabildiysek kendimizi başarılı olmuş sayacağız.

G7 ÜLKELERİNİN, SAYIN ŞANSÖYLE DIŞINDA BURADA OLMAMALARI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR

Bütün gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, az önce Sayın Genel Sekreter'in ifade ettiği gibi G7 ülkelerinin, Sayın Şansölye dışında, burada olmayışı bana göre de üzüntü vericidir. Bunu G7 ülkelerinin yakın takibe alması gerekir. Bu kadar imkan var, bu kadar güç var ve bu imkanı, bu gücü en azından düşüncelerinizde, 'Ne gibi katkılarda bulunuruz?', Bunları buralarda ortaya koymak suretiyle diğer ülkeleri de teşvik etmek, herhalde gelişmiş ülkelerin en önemli görevleri arasında olsa gerek.

BU BİR YERE KADAR ÇEKİLİR, SONRA SİZ DÜŞÜNÜN DERİZ!

Türkiye lütuf beklemiyor ama dürüstlük bekliyoruz. Kriter konusu bir yere kadar çekllir. sonra siz düşünün deriz.

Vize meselesinde soruyorum: Güney Amerika ülkelerinden vize isteniyor mu?

Görüşmelerde netice alınmazsa, Meclis'ten yasa çıkmaz.

Bize ikide bir kriter dayatmasınlar! Burası Türkiye!

SONRAKİ HABER