Erdoğan "Bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PYD'nin asıl hedefinin kendisi gibi olmayan kişiler olduğunu ve bunların Kürtlere öncülük etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan "Bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Dünya Turizm Forumu" kapanış oturumunda konuştu.
Törende yaptığı konuşmada Güneydoğu ve Suriye'de yaşanan olaylara değinen Erdoğan PKK ve PYD'ye eleştirilerde bulundu."PYD'nin asıl hedefi kendisi gibi olmayan kişilerdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir niyetleri yoktur. Bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır" diyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU COĞRAFYA SANCILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Ülkemizin coğrafyasının bulunduğu yer 100 yılda bir yaşanacak sancılı bir süreçten geçiyor. Çevremizdeki ülkeler ekonomik ve sosyo kültğrel sorunlarla uğraşıyor. Türkiye'de bulunan beşeri çeşitlilik ilk önce durumların yankısını burada hissettiriyor. Son dönemde yaşadığımız kimi acı tecrübeler bu durumu açık bir şekilde göstermiştir.

"KIRMIZI BÜLTENLE ARANANLAR YILLARCA BATILI ÜLKELERDE SAKLANDI"

Suriye ve Irak'ı kana bulayan DAİŞ terör örgütü bütün eylemlerini dünyaya yaymıştır. Dünya ülkeleri davranışları terör örgütlerin söylem ve eylemlerine bakarak oluşturuyor. Sadece PKK ile olan mücadelemiz 35 yıldan beri devam ediyor. Biz hiçbir zaman ağlamadık. Kırmızı Bültenle aranan kişiler yıllarca Batılı ülkelerde saklandı. Sabancı suikatinden aranan kişi yıllarca bu ülkelerden birinde saklanıyor. Bu işler sabır istiyor. 20 yıl sonra yakalandı. Türkiye'nin talepleri büyük bir suskunlukla karşılanıyor.
"TERÖRÜN YAYDIĞI BU ATEŞ HİÇBİR DÜNYA ÜLKESİNİ RAHAT BIRAKMAYACAKTIR"

Terör örgütlerinin elinde terör örgütleriyle savaşan ülkelerin silahları olduğunu görüyoruz. Bunlara silah vermeyin dedğimiz zaman bizi dinlemeyenler şimdi neticeyi görüyor. PYD'nin asıl hedefi kendisi gibi olmayan kişilerdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir niyetleri yoktur. Bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır.

HER ZAMAN TERÖRLE MÜCADELE ETTİK

Esad'la iyi olduğumuz dönemde Kürt vatandaşlara pasaport verilmiyordu. Terör örgütlerin ideolojisine bakmadan her zaman mücadele ettik. Terörün yaydığı bu ateş hiçbir dünya ülkesini rahat bırakmayacaktır. Çocuklar ağaç kabuklarını yerken kimse yataklarında rahat uyuyamaz.

"TÜRKİYE'DE YAŞANMIŞ SESSİZ DEVRİMİN ETKİSİ VARDIR"

Türkiye etrafını saran ateş çemberi ve krizlere rağmen istikararlı ve emin şekilde ilerlemektedir. Bir zamanlar sıkça kullanılan bacasız sanayi deyimi bizim zamanımızda ete kemiğe bürünmüştür. 2015 sonunda turist sayısı 36 milyona çıktı. Bölgesel krizlere rağmen biz bunu muhafaza ettik.

SONRAKİ HABER