için kaldı

Erdoğan başkanlığında yapılan zirvede ilginç diyaloglar yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaşananlara ilişkin izlenimlerini kurmaylarına aktardı

F5HABER F5HABER
Erdoğan başkanlığında yapılan zirvede ilginç diyaloglar yaşandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün siyasi parti liderleriyle yapılan zirvede ilginç diyaloglar yaşandığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaşananlara ilişkin izlenimlerini kurmaylarına aktardı. Bu izlenimlere göre, zirvede yargı bağımsızlığı konusu gündeme geldiğinde Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'de geçen yasama döneminde uzlaşmaya varılan Anayasa paketinin yargıyla ilgili bölümlerinde değişiklik yapılmasını önerdi. Bunun üzerine dar kapsamlı bir yargı reformu için kurmayların çalışma yapması kararlaştırıldı

ÖNDER'İ GEREKÇE GÖSTERDİ
Kılıçdaroğlu, HDP'lilerin de toplantıda olması gerektiğine ilişkin görüşlerini dile getirirken, "Darbe girişimi parlamenter sisteme yönelik yapıldı. TBMM'deki darbe karşıtı ortak bildiride HDP'nin de imzası var. HDP'yi buraya davet etmemek, HDP'ye oy veren yurttaşların kendini ötekileştirilmiş hissetmesine neden olabilir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, darbe girişiminin ardından sivil toplum kuruluşlarının TBMM'yi ziyareti sırasında tepkilere neden olan sözleri nedeniyle davet etmediğini aktardığı öğrenildi.

TRT SİTEMİ

CHP Lideri, "Darbe girişimi medya üzerindeki baskıların kaldırılması gerekliliğini gözler önüne koydu. Ben ancak 6 yıl sonra TRT'ye çıkabildim" şeklindeki sitemine beklenmedik bir yanıt aldı. Erdoğan'ın "Evet haklısınız, böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar yer ayırıyorsa, size de o kadar ayırmalı. TRT herkese eşit davranmalı" yanıtını verdiği bildirildi.

‘DİYANET'İN KARARI DOĞRU'

Kılıçdaroğlu'nun darbeciler için "Hainler Mezarlığı" yapılmasını eleştirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Diyanetin bu kararı doğru" diyerek bu konuda ayet ve hadisler olduğunu ifade ettiği öğrenildi. (Düzgün KARADAŞ-Habertürk)

SONRAKİ HABER