için kaldı

Erdoğan: Haçlı ittifakı kendini gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatikan'da buluştular, Papa ne zamandır Avrupa Birliği üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini gösterdi. Siz Türkiye'yi Müslüman olduğu için AB'ye almıyorsunuz. Ben bunları konuştum ya, yarın seyredin" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Haçlı ittifakı kendini gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe'deki açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın İstanbul mitingini takip edenler arasında Reuters haber ajansı da vardı ve ajans çok sayıda fotoğrafı dünyaya servis etti.

Kalabalığa hitap eden Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"FETÖ'nün bir türlü gelmek bilmeyen baharı beklediğini görüyoruz. Siz o baharı daha çok beklersiniz. DHKP-C gibi ne kadar terör örgütü varsa, bunların yardakçılığını yapanlar sabah 'hayır'la kalkıyor, akşam 'hayır'la yatıyor.

Bizim Almanya'daki camilerimizin duvarlarına gamalı haç işaretlerini çizenler siz değil misiniz? NSU davası hala devam ediyor, niye bitirmiyorsunuz? Solingen faciasını yapan siz değil misiniz?

4 bin 500 PKK dosyası verdim, niye çözmüyorsunuz? Utanmadan sıkılmadan şunu diyorlar: Bizim sizde bir vatandaşımız var, gazeteci... Ben de kendisine dedim, 'Sayın Şansölye, o ajan terörist... O ajan terörist Tarabya'daki Alman rezidansında kaldı, deniz kenarında.' Orada misafir ettiler. Yargılandı ve şu anda içeride.

Ama benim istediğim o 4 bin 500 dosyadan gelen yok. Kapaklarında terörist güzellemeleri yapan yabancı medya hiç geri duruyor mu? Nitekim geri durmadılar, maskelerini indirme pahasına 'hayır' çağrısı yapıyorlar. Almanların dünyaca en meşhur gazetesi 'hayır' çağrısı yaptılar.

İsviçre'de benim resmimi oraya asıyorlar, yanına da silahı şakağa dayıyorlar. İsviçre parlamentosu buna ses çıkarmıyor. Şu anda Dışişleri Bakanlığı'mız gereken adımları atıyor.

Bunlar dürüst değil. Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Vatikan'da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır, Vatikan'da niye bir araya geldiniz, Papa'nın huzurunda niye bir araya geldiniz. Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu? Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. Bize bugüne kadar ne dediler? 'İkide bir, bize böyle diyorsunuz ama böyle bir şey yok'. Evet, siz Türkiye'yi Müslüman olduğu için içeri almıyorsunuz. Ben bunları konuştum ya, yarın seyredin.

Atları ve itleriyle halkımıza saldırdılar. Terör örgütüne silah satıyorlar, NATO'daki müttefikleri Türkiye'ye parasıyla silah yok. Neymiş, kongreden onay çıkmamış. Terör örgütüne nasıl var? Size yazıklar olsun. Unutmayın, yılanla çuvala giren ısırılmaktan kurtulmaz, bunu böyle bilin. Teröristlere verdikleri silahlar gün gelecek onlara dönecektir ama Türkiye'ye sattıkları silahlar, müttefiklik ilişkisi içinde onları da koruyacaktır. Bu gerçeği unutanlara artık söyleyecek sözümüz kalmamıştır.

Diplomasinin sahte gülücüklerini bile terk ettiler. Onların öfkesinin sebebi, bizim yanlış yola sapmamızdan değil, kendi güdümlerinden çıkmamızdan kaynaklanıyor. Yoksa bizim yolumuz Allah'ın izniyle dosdoğrudur. Bizim yolumuz ecdadımızın yoludur, tarihimizin yoludur, medeniyetimizin yoludur. Türkiye, bugünlere kolay gelmedi. Geçmişte hizmeti olan herkesi saygıyla yad ediyoruz ama şu da bir gerçektir ki asıl başarıyı son 14 yılda yakaladık. Bunun sırrı; istikrardır, güvendir. Bunun sırrı milletin emanetine gözü gibi bakan bir anlayışın tek başına iktidar olmasıdır.

Artık bu ülkede hükümetler otel odalarında kurulmayacak, bürolarda kurulmayacak, medya patronlarının talimatıyla hükümet kurulmayacak. Bir ayda üç parti değiştiren tiplere artık ihtiyaç kalmayacak. Her şey şeffaf olacak, açık olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, milletimiz kim tarafından ne kadar süre yönetileceğine sandıkta kendisi karar verecek."

SONRAKİ HABER