için kaldı

E-5'te uçak yakıtı alarmı

Atatürk Havalimanı'nda yapılan çalışmalar sırasında NATO'ya ait boru hattı patladı.

F5HABER F5HABER
E-5'te uçak yakıtı alarmı

Atatürk Havalimanı'nda uçaklara yakıt sağlayan boru hatlarından birisi olan NATO boru hattı yanlışlıkla delinince tonlarca uçak yakıtı E-5 karayolunu aktı.
Yaklaşık 6 aydan bu yana devam eden Atatürk Havalimanı'ndaki onarım ve yenileme projesi kapsamında, bugün karayoluna yakın bir bölgede "fore kazık" olarak tabir edilen çalışma sırasında, uçaklara yakıt sağlayan boru hatlarından biri olan NATO boru hattı yanlışlıkla delindi. Edinilen bilgiye göre, çalışma yapan ekibin yeri yanlış tespit etmesi sonucu, iş makinesinin darbesiyle NATO boru hattında hasar meydana geldi. Saat 15.15 sıralarında meydana gelen olayda, hasar gören bölgeden sızan yakıt, havalimanını çevreleyen duvarların yağmur kanallarından sızarak E-5 Karayolu'na kadar ulaştı.

POLİS VE İTFAİYE ALARMA GEÇTİ
Kanallardan akan yakıtın alev alması ihtimaline karşı itfaiye ve polis ekipleri alarma geçti. E-5 Karayolu'na sızmaya devam eden yakıt, alınan önlemler sonucu ana vanadan kapatıldı. E-5 Karayolu'na paralel Sefaköy Yan Yol polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.
Sefaköy-Yenibosna istikametinde de trafik uzun süre tek şerit olarak kullanıldı. Yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

ÖZEL KİMYASAL MADDE SIKTILAR
Sızıntı yaşanan bölge ekipler tarafından onarılmaya çalışılırken, havalimanı itfaiye ekipleri de yakıtın aktığı bölgeye özel kimyasal madde ve köpük sıkarak müdahale etti. Belediyeye ait ekipler de E-5 yan yolda kumlama çalışması yaptı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu boru hattındaki hasar onarılarak, yaklaşık 45 dakika sonra yol yeniden trafiğe açıldı.
Yetkililer, olayla ilgili gerekli incelemenin başlatıldığını, uçaklarla ilgili herhangi bir yakıt sıkıntının yaşanmadığını bildirdi.

SONRAKİ HABER