Dumanlı ve Karaca hakkında şok talep!

14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı'nın ifade verme işlemi tamamlandı.14 Aralık soruşturmasında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

F5HABER F5HABER
Dumanlı ve Karaca hakkında şok talep!

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

"14 Aralık" operasyonu kapsamında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi "tutuklama", 4 kişi ise "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Operasyondan 1 gün önce yurtdışına çıktığı belirlenen Nuh Gönültaş ise Türkiye'ye döndüğünü duyurdu.

13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonun ardından sıcak saatler...

DUMANLI VE KARACA'YA TUTUKLAMA TALEBİ

"14 Aralık" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 kişi, Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi "tutuklama", 4 kişi ise "adli kontrol" uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

16 kişinin ifadesinin Nöbetçi 1 Sulh Ceza Hakimliği hakimi Bekir Altun tarafından alınacağı öğrenildi. İfadeler henüz başlamazken hakimliğin bulunduğu adliyenin 6. katında ise geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

KORİDORDA GERGİNLİK YAŞANDI

Ekrem Dumanlı, haklarında "tutuklama " istenen şüpheliler arasında mahkeme salonuna giren ilk isim oldu. Hakimin, salona tek avukatın girişine izin vermesi nedeniyle koridorlarda gerginlik yaşandı.

Öte yandan Dumanlı Ekrem Dumanlı ve 3 kişi sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında Eyüp Devlet Hastanesi'ne getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi.Dumanlı hastane girişinde iki işaret parmağını havaya kaldırarak kendisini görüntüleyen kameralara, "Yezidlere boyun eğmek yok. Demokrasiden dönüş yok. Özgürlükten dönüş yok" dedi.

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.

NUH GÖNÜLTAŞ: ARTIK TÜRKİYE'DEYİM

Soruşturma kapsamında aranan ve operasyondan önce yurtdışına çıktığı belirlenen yazar Nuh Gönültaş ise Türkiye'ye döndü. Gönültaş, twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

-Nihayet Türkiye'deyim. Yarın sabahtan savcilara gidip neler oluyor diyecegim, sorularini cevaplayacagim

-Bi kaç gündür Moskova'daydım, Ruslar kan ağlıyor, Putin de malesef çok zor durumda. Ruble yüzde yüze yakın devalüe oldu.

-Benim için kaçtı diyenler, Amerika'ya kaçtı diyenlere kapak olsun. Amerika'da değil, Moskova'daydım. Bir ülke nasıl çöküyor, gördüm

-AB ve ABD'nin Rusya'yı Kırım'ı işgal ettiği için cezalandırdığı çok açık. Diz çöktürüyorlar adeta. Fakat Ruslar dirençli insanlar...

-Arkadaşlar... Ben kaçak duruma düşmedim. Yurt dışına gittiğimde hakkımda hiç bir karar yoktu, hala da yok.
SONRAKİ HABER