Diyarbakır'da bir polis daha şehit oldu

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinden önceki silahlı saldırıya uğrayan polislerden şehit olanların sayısı 2'ye yükseldi.

F5HABER F5HABER
Diyarbakır'da bir polis daha şehit oldu

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören polis memuru Cengiz Erdur da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Diğer polis memurunun tedavisine ise hastanede devam ediliyor. Öte yandan, Polislere yapılan saldırının görüntüleri MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüler, olayın seyrini değiştirdi. Görüntülerde olay yerine gelen bir ticari taksinin yavaşlamaya başladığı anlarda sivil polislerin taksiye doğru yaklaştığı ve bir polisin aracın kapısını açtığı anda vurulup şehit olduğu bir polisin de yaralanarak ticari taksinin önüne düştüğü görülüyor. Saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

ŞEHİT POLİS SAYISI 2'YE YÜSELDİ

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinden önceki silahlı saldırıya uğrayan polislerden şehit olanların sayısı 2'ye yükseldi. Saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ardından ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören polis memuru Cengiz Erdur da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Diğer polis memurunun tedavisine ise hastanede devam ediliyor.

TAKSİYLE GELDİLER
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit olup bir polis memurunun ağır yaralandığı saldırının yeni görüntüleri olayın seyrini değiştirdi. Görüntülerde olay yerine gelen bir ticari taksinin yavaşlamaya başladığı anlarda sivil polislerin taksiye doğru yaklaştığı ve bir polisin aracın kapısını açtığı anda vurulup şehit olduğu bir polisin de yaralanarak ticari taksinin önüne düştüğü görülüyor. Saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

Diyarbakır Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü ve bir polisin şehit olduğu saldırı sırasında yaşananlar Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yer alıyor.

Polis ekipleri, cadde üzerinde bulunan bir taksiye kontrol ettiği sırada taksinin içinden ateş açılıyor. Açılan ateş sonucu polisler yaralanırken, taksinin içindeki saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

SONRAKİ HABER