için kaldı

Dehşet gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'da Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 20 asker ve 3 asker yakını yaralandı. PKK'lı teröristlerin saldırı 2 ton bomba kullandığı tahmin ediliyor. Hain saldırda şehit olan askerin kimliği belli oldu..

F5HABER F5HABER
Dehşet gün ağarınca ortaya çıktı

Dün akşam Diyarbakır'dan bir son dakika haberi geldi. Diyarbakır'ın Dicle ilçesine 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu. Öte yandan, Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi

Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın andındanh ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışma devam ederken bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla askeri birlikler takviye gönderildi.

1 ŞEHİT, 26 YARALI

Alınan bilgiye göre, teröristler tarafından Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 26 kişi yaralandı.

Aralarında sivillerin de bulunduğu yaralılar, helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

POLİS ARACINDA BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI

Dicle İlçsi'nde Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİ DE YARALANDI

Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı'na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top AYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürdürülüyor.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU

Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, Jandarma Tabur Komutanlığı'na teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuç Hacı Osman Ayyıldız şehit düştü.

DEHŞET GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
Diyarbakır'da dün gece yaşanan saldırının dehşeti, gün ağarınca ortaya çıktı.

TSK'DAN AÇIKLAMA
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün gece PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

SONRAKİ HABER