Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Türk siyasetini aşağı çekiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun hem CHP siyasetini, hem de Türk siyasetini aşağı çektiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Türk siyasetini aşağı çekiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun hem CHP siyasetini, hem de Türk siyasetini aşağı çektiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 81 tesisin açılışı için geldiği Düzce'de muhalefeti eleştirdi. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili çalışmaların önümüzdeki hafta içerisinde TBMM'ye geleceğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bildiği tek şey hakaret etmek ve iftira atmak. Başarısız bir genel başkan girdiği bütün seçimleri kaybediyor. Millete hizmet için hiçbir şey yapmıyor. Şimdi de dokunulmazlık meselesini çarpıtıyor" dile konuştu.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, sabah saatlerindeki Kocaeli programının ardından Düzce'ye geldi. 81 tesisin toplu açılışı için gerçekleştirilen programda konuşan Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili AK Parti'nin çalışmalarını da değerlendirdi. Alanı dolduran binlerce kişiye hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin istikrarsızlaşmasını isteyenlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi. Türkiye'nin sorun üreten, çözüm üretemeyen, içine kapanık bir haline asla döndürmeyeceklerini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu gün birileri Türkiye içine kapansın. Kardeş kavgası içine girsin, küçülsün, istikrarsızlaşsın istiyorlar. Etraftaki dizaynlara müdahil olmasın istiyorlar. Biz bu oyunların, tuzakların farkındayız. Bu hain odaklarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Van'da ve Diyarbakır'da da söyledim. Bu aziz ülkenin her bir şehri, her bir ilçesi, her bir beldesi, her bir ovası, her bir dağı hain teröristlerden temizleninceye kadar gece gündüz mücadeleye kararlıyız. Türkiye'nin yeninden içe kapanık, sorunlar üreten, sorunları çözemeyen bir ülke haline asla döndürmeyeceğiz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Herkes bunu böyle bilecek. Teröre ve teröriste destek verenlere asla taviz vermeyeceğiz. Hevesleri kursaklarında kalacak. Kazdıkları çukurlara kendileri düştü. İnsan içine çıkacak yüzleri kalmadı. Milletimizden, Kürt kardeşlerimizden tepki görünce şimdi de çark etmeye başladılar. Milletimiz gerçek yüzlerini gördü. Son silah, mağmaya kadar gömülmedikçe terörizmle mücadelemiz bitmeyecek. 7 Haziran seçimlerine giderken, oynadıkları oyunu Tüm Türkiye gördü. Milletin huzuruna, milletine kasteden eli kanlı eşkiyalarına eşlik ettiler. Taziye çadırlarında milletin sabrını sınadılar. Siyasetin kirlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Kimse siyasetin koruması altında suçlulara yardım etmek amacıyla hukuksuz eylemlerine hukuki bir kılıf bulamaz. Sizin meclise gönderdiğiniz 316 yiğit ak partili milletvekili yek vücut olarak tek bir imza ile dokunulmazlıklarla ilgili gereken adımı attı. Bunu bizden siz istediniz. Biz de yaptık. Yiğit olan meydana gelsin dedik. Baktık ki 316 ak parti yiğidi yanında başka yiğit yok. Erkeği ile kadınıyla söz verdik mi yola çıktık mı yaparız. Blöf yaparız sandılar. CHP hemen çark etti. Beraber teklife hayır dediler. Biz teklifi verince arkamızdan geliyorlar. Onlara ancak bizim ayak izlerimiz arkadan takip etmek düşer. Biz önde yürüyeceğiz, onlar arkadan takip edecekler. Çünkü onlarda öne çıkacak yürek yok. Milletin huzuruna çıkacak ak bir alın yok. Onlarda milletle bütünleşen bir gönül yok."

"DOKUNULMAZLIK MESELESİNİ ÇARPITIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Türk siyasetini aşağı çektiğini ve sıklıkla hakaretler yaptığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık meselesinin de Kılıçdaroğlu tarafından çarpıtıldığını da ifade ederek şu sözlere yer verdi:

"Parti genel başkanlığına kasetle geldiği günden bu yana hem CHP siyasetini, hem de Türk siyasetini aşağı çeken Kılıçdaroğlu, sürekli hakaretler yapıyor. 1 Kasım'da sizden ders aldı. Bütün Türkiye'den ders aldı. Birçok ilde vekil çıkaramadılar. Şimdi de bizden ahlak dersi alacaklar. Son zamanlarda iyice seviyesini aşağıların aşağısına çekti. Kendi uydurduğu iftira üzerinden bize hakarete başladı. Son zamanlarda iyice gemi azıya aldı. Kendi uydurduğu bir iftira üzerinden bize hakarete başladı. Yaşanan kötü, iğrenç, alçak bir suç ki hepimiz lanetledik Karaman'daki olayı. Lanetlediğimiz halde, en ağır cezanın verilmesi için hukuki süreçler başladığı halde o sapıkla uğraşacaklarına bizimle uğraşmaya kalktılar. Çünkü çaresiz, yapacak bir şey yok. Elinden başka bir şey gelmiyor. Bildiği tek şey hakaret etmek, iftira atmak. Başarısız bir genel başkan girdiği bütün seçimleri kaybediyor. Millete hizmet için hiçbir şey yapmıyor. Şimdi de dokunulmazlık meselesini çarpıtıyor. Yıllarca dokunulmazlık üzerinden partimizi suçladı. Biz siyaseti zayıflatacak hiçbir sinsi plana dahil olmayız dedik. Teröre destek veren vekillere destek olmak, bu vekilleri yargıdan kaçırmak için akılları sıra bize meydan okudular. Biz de ak ile kara belli olsun diye kim teröre destek oluyorsa tüm fezlekelere yargı yolunu açalım dedik. Dokunulmazlıklarla ilgili teklif 316 vekilin imzasını taşıyor. AK Parti tüm vekilleriyle firesiz imza verdi. AK Parti'nin milletimize de yargıya da veremeyeceği hesap yoktur. Biz hesap gününe inanmışız. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Muhalefet vekillerde de aynı samimi dürüst tavrı bekliyoruz. genel kurula gelince göreceğiz. Milletimizin de konunun başka mecralara saptırılmasına tahammülü yok. Terör örgütünün sözcülüğüne soyunan vekillere de çağrımız var. CHP genel başkanı bu konuyu çarpıtma çabası içine girdi. Bu gün çıkmış ucuz kahramanlık peşine düşmüş. Üslubunda, ahlakında, siyasetinde bir nezaket olmadığı gibi siyasi anlamda da atacağı bir adım yok. Aklı sıra partimize yönelik yeni bir karalama kampanyası yürütüyor. Herkes 1 Kasım'da dersini aldı. Dokunulmazlıkları kaldırmak isteyen kendisi ucuz kahramanlık yapıyor. Bugüne kadar teröristleri ve terörü kınamaktan daha çok hükumetimizi suçlamakla uğraştılar."

"SÖZ VERDİKLERİ HALDE MASADAN KAÇTILAR"

Türkiye'nin kutuplaştırılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa çalışmalarını da hatırlatarak "Türkiye kısır tartışmalarla zaman kaybetsin, kutuplaşsın diyenlere izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi kutuplaştırdıkça, kısır tartışmalara çektikçe kendi koltuklarını sağlama almaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Aynı tavrı yeni anayasa sürecinde de yaşadık. Söz verdikleri halde masadan kaçtılar. Biz yeni bir anayasa yapalım. Türkiye'nin üzerinde uzlaştığı bir anayasa için çaba sarf ettik. Onlar ise mecliste oluşan komisyondan çekildiler. Engelleme çabası içine girdiler. Çünkü onlar darbe döneminin ürünleri. Anayasa komisyonunu kilitleyecek öneriler getirdiler. Ayrı bir komisyon kuralım dedim kendisine cevap geldi mi? Onlar hayırlı bir işe hiçbir zaman evet demediler. Millet için atılan adıma evet demediler. Onların derdi yeni anayasa ve yeni Türkiye değil. AK Parti olarak tüm çabamız yeni Türkiye'yi inşa etmektir. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde yeni anayasa taslağını hazırlayarak milletimizin ve meclisin önüne çıkartacağız. Hazırlayacağımız anayasa milletimizin sorunlarına çare olacak, ihtiyaçlarını karşılayan bir anayasa olacak. Hazırlayacağımız anayasa ile Türkiye nihayet, milletin vekilleri tarafından yapılmış sivil, özgürlükçü bir anayasa olacak. Allah inşallah bunu da bize nasip eder. Türkiye'yi her alanda daha ileriye taşıyacağız. Bizler nefret ve şiddet dilini reddediyoruz. İstisnasız ayrım yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyoruz. Vatandaşlarımızın asayişini, can ve mal güvenliğini sağlama derdindeyiz. Tarihi adımlar attık. Milli birliğimize zarar verme noktasına gelen uygulamaları biz kaldırdık" diye konuştu.

"PARTİSİNİ PARALEL YAPININ SÖZCÜSÜ HALİNE GETİRENLER TÜRKİYE'Yİ YÖNETEBİLİR Mİ?"

Yoğun bir tempoda çalışmalarına rağmen yorulmadıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, şöyle dedi:

"Kendi partisini yönetmekten aciz olanlar, partisini paralel yapının sözcüsü haline getirenler Türkiyeyi yönetebilir mi? Siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Her biri kendi içinde mücadeleye düştü. Kurultay, kongre kavgalarına girdiler. Ama biz hep sizinle beraberiz. Siyasi nezakete sahip olmayanlardan her kelimesi ile hayâ ve edep dışına çıkanlardan bu millete hayır gelir mi? Milletimiz her şeyi görüyor ve değerlendiriyor. Siz bize güveniyorsunuz. Daha iyisi için daha ilerisi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Asla durmak ve yorulmak yok. Durmak yok, yola devam. Diyorlar ki bu tempoya yorulmuyor musun diyorlar. Allah aşkına milletle beraber olan yorulur mu? Yorulmak yakışır mı? Yorulmadık, yorulmuyoruz, yorulmayacağız. Son nefesimize kadar millet için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerle beraber olmak bizim için en büyük şevk kaynağı. AK Parti'nin mihenk noktası millettir. Asla Ankara'ya sıkışan bir hareket olmadık. Bir ayağımız Ankara'da, bir ayağımız da ülkemizin ve dünyanın her köşesini dolaşıp bu bayrağı dolaştıracağız. Sizler eski Türkiye'nin ne demek olduğunu en iyi bilirsiniz. Düzce depremi esnasında aciz kalan bir ülkenin hali. Eski ile Yeni Türkiye'nin en büyük farkı sizler yaşadınız. Düzce'nin o acı halini yaşadınız. En zor en meşakkatli gününde vatandaşının yanında olamayan bir devleti siz yaşadınız. Bir daha bizi koalisyona muhtaç etmeyin dedik, Allah razı olsun en güzel desteği verdiniz. Gençlerimizin kadınlarımızın, çalışanların bu ülkede yaşayanların umudunu siz biliyorsunuz. Hepimizin bu anlamda umudunu kestiği dönemde AK Parti hareketi yola çıktı. Eski Türkiye demek sadece, fakirlik, işsizlik ve umutsuzluk ile özgüven eksikliğiydi. Allah bir daha bu milleti kimseye mahcup etmesin. 7 Haziran'da bu ülkeyi bir anda Türkiye'yi kaosa sürüklemeye izin vermediniz. Türkiye yeniden ayağa kalkıyor. Canlanıyor ve bereketleniyor. Artık milleti için üreten bir hükumetimiz var. Artık darda olan vatandaşa elini uzatan bir hükumetimiz var. 2001'de AK Parti'nin kurulması ile başlayan kutlu yolculuk, 2002 yılında sizlerin bizi iktidara taşımasıyla 14 yıldır devam ediyor. Nice 14 yıllarda hep beraber omuz omuza yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Millete hizmet üretmeyen, milletine düşük standartları reva gören anlayışlara artık Türkiye'de yer yok. Türkiye'yi o noktalardan aldık, bu noktalara getirdik. Milletimizin kendine güvenini getirdik. Türkiye bir daha asla kimse hasta adam muamelesi yapamayacak. Türkiye'ye kimse tepeden bakamayacak. Kimse hakir bir nazarla bakamayacak. Küresel ekonominin henüz toparlanamadığı bir durumda bile ekonomiyi kalkındırmaya devam ediyoruz. Dünyada yüzde 4 büyüme ile en hızla büyüyen ülkelerden birisiyiz. G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden birisiyiz."

Başbakan Davutoğlu, konuşmanın ardından beraberindeki heyet ile birlikte tesislerin toplu açılış kurdelesini kesti. Başbakan Davutoğlu'na Bilim Sanayli ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitimi Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Fatma Betül Kaya, Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Düzce Milletvekilleri, TOKİ Başkanı Ergün Turan, AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın yanı sıra davetliler eşlik etti.


Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Türk siyasetini aşağı çekiyor
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Türk siyasetini aşağı çekiyor
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Türk siyasetini aşağı çekiyor

SONRAKİ HABER