Birinci dönem TEOG ortak sınavları yapıldı

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavları sona erdi.

F5HABER F5HABER
Birinci dönem TEOG ortak sınavları yapıldı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavları sona erdi.

Ortak sınavlar kapsamında, dün Türkçe, matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, bugün de Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil yazılıları gerçekleştirildi. Bugün gerçekleştirilen oturumla, birinci dönem ortak sınavları bitti. Bu kapsamda, dün gerçekleştirilen oturumların soru ve cevaplarının saat 13.00'te, bugünkünün de saat 18.00'de, öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak "www.eba.gov.tr" ve "www.odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayınlaması planlanıyor.

Sınavlarda, 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılımı için hazırlık yapıldı ve 200 bin öğretmen görev yaptı. Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren bir öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alındı.

Ortak sınavlara 172 görme engelli ve 400 az gören ile bin 125 işitme, 5 bin 690 zihinsel ve bin 141 ortopedik engellinin yanı sıra 215 süreğen hastalığı bulunan öğrenci katıldı.

Okullarda ders yapılmayacak

Ortak sınavların yapıldığı günlerde, sınavların gerçekleştiği okullarda ders yapılmadı. Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de sınavların yapıldığı gün saat 09.00'da kendi okullarında hazır bulundu.

Herhangi bir nedenden mazereti oluşan öğrencilerin durumları valiliklerce tutanakla tespit edilip bakanlığa bildirilecek. Bu öğrenciler, 12-13 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek. Sınav sonuçları ocakta açıklanacak. 

Muahbir: Yıldız Aktaş

SONRAKİ HABER