Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'nde AK Parti'nin grup toplantısında konuştu. HDP'ye ağır ithamlarda bulundu.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütünün saldırılarının asıl hedefinin kamu düzeni olduğunu belirterek hükümet kurma çalışmaları yürütülürken saldırıların peş peşez gelmesinin tesadüfi olmadığını söyledi.
Türkiye'yi DEAŞ'e destek veriyor imajı verilmeye çalışıldığını tüm bu yanlış propagandalara gerekli cevabın verildiğini söyledi.
Davutoğlu satır başları ile şunları söyledi:

"ÜÇ TERÖR ÖRGÜTÜ MİLLETİMİZİ HEDEF ALMIŞTIR"
Hepimizin görmesi gereken tablo var. Suruç'ta 32 vatandaşımızın katli ile başlayan terör saldırıları karşısında milletçe güçlü bir mücadele vermeliyiz. Her şeyden önce 7 Haziran'dan bugüne kadar bilinçli terör olayları ile karşı karşıyayız. Üç terör örgütü üç temel hedef için Türkiye'ye eş zamanlı saldırı düzenledi. 20 Temmuz'dan itibaren DEAŞ, PKK, DHKP-C eş
zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyetimizi ve milletimizi hedef almıştır.

"HERHANGİ KINAMA DUYDUNUZ MU?"
Bugün dahi barıştan bahsedenler varya siyasi görünümlü şahsiyetler hesap verecekler, Herhangi kınama, lanetleme duydunuz mu? Biz bu milletin kaderini kimseye bırakmadık, bırakmayız.
Perde gerisinde bir odak birbiri ile ihtilaflı imiş gibi görünün üç örgütü harekete geçirdi. Tek yönlü, tek hedef, tek noktalı saldırı dedildi.

Değerlendirme yaptık. DEAŞ, PKK, DHPK-C Türkiye'yi hedef alan çalışma içine girdiler. Ne polislerimiz, ne güvenlik görevlilerimiz hedefleri birincisi demokrasimiz. HDP'li yetkililer ortak deklarasyona imza atalım çağrısı yaptığımızda neredeydiler.Hükümet kurmaya çalışıyoruz üç terör örgütü bizim hükümet kurma çalışmalarımızı, demokrasimizi sabote etmek için çalışma içine giriyor. Bu saldırıların ikinci hedefi kamu düzeni.

'ÇAĞRIMIZ CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU DIŞINDA...'
Çağrımız CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dışında yanıt bulmadı. HDP'li yetkililere söylüyorum, neredeydiler, ortak tavır sergileyelim derken neredeydiler? Kandil'den alacakları talimatı bekliyordu. Madem ki talimat aldıkları bir yer var, talimat aldıkları yeri gerektiği zaman gerektiği anda cezalandırırız ve cezalandırmaya kararlıyız.

DEAŞ, Türkiye'ye hem güvenlik açısından bir tehdittir, hemde aziz dinimize verdiği zarar bakımından aynı zamanda inancımıza yönelik de bir tehdittir. Biz her zaman DEAŞ'ın tehdidine karşı tavır aldık. DEAŞ yanlış bir islam imajı oluşturmak suretiyle en büyük zararı vermektedir. Türkiye için en büyük tehdittir.

'DHKP-C İSE, ALEVİ VATANDAŞLARIMIZI...'
Aynı şekilde PKK, bu kez etnik istismar üzerinden faaliyet yürütüyor. Türkiye'nin kültürel fay hatlarını oynatmaya çalışıyor. DHKP-C ise, Alevi vatandaşlarımızı istismar etmeye kalkıyor. Bu terör örgütleri, farklı kaynaklardan beslenmekle birlikte hedefleri aynı olan şer odağının maşalarıdır.

Aramıza fitne sokmak isteyenler, şu veya bu etnik grubu harekete geçirerek türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara da bütün millet olarak el ele durmaya kararlıyız.

'O GÜN ALDIĞIMIZ KARARLAR...'
Aldığımız tedbirleri de paylaşmak istiyorum. Madem ki üç ayaklı, üç hedef vardı, DEAŞ, PKK, DHKP - C. Biz de üç ayaklı üç hedefe dönük operasyonu başlattık. Aynı anda eş zamanlı bir operasyonla Türkiye'de hak ettikleri cevabı gördüler. Birincisi Suriye'deydi. 23 Temmuz'daki güvenlik zirvesinde, dört saati aşkın toplantıda bütün detayları ela aldık. Bir eylem planı çıkardık. O günden bugüne kararlılıkla uygulanmaktadır. O gün aldığımız kararlar hiç aksamadan hedefe ulaşmıştır.

'HEDEFLERE TAM İSABETLE, BAŞARIYLA ULAŞILMIŞTIR '

Madem ki DEAŞ suruç'ta 32 vatandaşımızı katletmiştir, sınırımızda askerimizi şehit etmiştir. DEAŞ'a karşı o gece operasyon kararı verdik. DEAŞ'ın sınrılarımıza yakın bütün karargahları, tahrip edildi. Hava kuvvetlerimiz başarılı bir operasyonla, bize arz ettikleri hedefleri bertaraf ettiler. 23 temmuz'daki operasyondan hemen sonra, 23 temmuz'u 24 temmuz'a bağlayan gece bu kez saat 23:00'te eş zamanlı olarak uçaklarımız bir taraftan DEAŞ hedeflerini vurmaya devam etti, diğer tarafta Kuzey Irak'ta kapsamlı bir harekat başlattı. Aynı şekilde dalga dalga gelen operasyonlarla PKK'nın bütün üsleri yığınakları karargahları hedef olarak tayin edilmiştir ve hedeflere tam isabetle, başarıyla ulaşılmıştır.

'ŞU ANA KADAR 1302 ZANLI GÖZALTINA ALINMIŞTIR'
Cumartesi sabahı üçüncü dalga operasyonunda DEAŞ ve PKK hedefleri, karadan topçu atışıyla vurulmuştur. Üçüncü ayak ise, Türkiye'de maşalar elemanlar üzerinden yapılan ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yürütülen çalışmalardır. Yine eş zamanlı olarak, 39 ilde DEAŞ, PKK DHKP-C unsurlarına karşı operasyon başlatılmış ve şu ana kadar 1302 zanlı gözaltına alınmıştır.

Mesajı aldık, ve mesajın gereğini o odaklara gönderdik. Göndermeye de devam edeceğiz.

'DÜNYAYI BAŞLARINA YIKARIZ'
Onlar şunu dediler, 'biz istediğimiz anda sizin vatandaşlarınızın canına kast ederiz.' Biz de şunu diyoruz, bir vatandaşımızın canına kast eden olursa, dünyanın neresinde olursa olsun dünyayı başlarına yıkarız. Onlar şunu dediler, biz Türkiye'yi istediğimizde çatışmaya yöneltebiliriz. Bizde şunu dedik, biz Ak Parti teşkilatları Türklerle Kürtlerin, Alevilerle Sünnilerin edebi kardeşliğinin teminatıdır. Onlar şunu dediler, biz Türkiye'yi acziyet içinde gösterebiliriz. Bizde şunu söyledik. Biz demokratikleşme çabalarıyla ne kadar müşfiksen, hasımlarımızı cezalandırma konusunda o kadar kudretliyiz. onlar şunu dediler, biz Türkiye'yi yalnızlaştırırız. Ama görüldü ki, bütün dost ve müttefik ülkeler Türkiye'nin yanındadır. Ve Türkiye hiçbir zaman yalnız olmamıştır ve yalnız olmayacaktır.

'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ TEŞKİLATLARIMIZA SESLENİYORUM'
İşte bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Burada en büyük güç kaynağımız aziz milletimizdir. Yarın genişletilmiş il başkanları toplantısında bütün il teşkilatlarımızla, gençlik kolları, kadın kollarımızla toplanacağız. Buradan da ak parti teşkilatlarında bir talimat mahiyetinde şunu ifade etmek isterim. Başınız dik olsun, yere ve bu ülkeye sağlam şekilde basınız. Kimseye özellikle de doğu ve Güneydoğu'daki teşkilatlarımıza sesleniyorum. Sizin tam da bugün vakur şekilde sokağa çıkarak, bu ülkenin birliğini beraberliğini gösterme vaktidir.

Türkiye'de yönetim boşluğu yoktur ve olmayacaktır. Tereddüt etmeyiz saldırılar karşısında alacağımız tedbirlerden vazgeçmeyiz. Bu saldırıların üçüncü hedefi Türkiye'nin uluslararası itibarı. DEAŞ Türkiye'ye hep güvenlik hem de inancımıza yönelik tehdittir. Biz DEAŞ'ın tehdidine karşı tavır aldık. DEAŞ yanlış İslam imajı oluşturarak en büyük zararı vermektedir.

Madem ki üç ayaklı üç hedef vardı biz de üç ayaklı operasyonu başlattık. Aynı anda eş zamanlı operasyonla Türkiye'de hakkettiklerini gördüler. Güvenlik zirvesinde aldığımız kararlar tam başarıyla hedefine ulaşmıştır.
24 Temmuz sabahı 3. dalga operasyonla PKK ve DEAŞ hedefleri karadan topçu atışı ile tahrip edilmiştir. Suriye ve Kuzey ırak'taki operasyonla eş zamanlı olarak 39 ilde 1302 zanlı gözaltına alınmıştır. Bir vatandaşımızın canına kasteden olursa nerede olursa olsun dünyayı başlarına yıkarız.

SONRAKİ HABER