Başbakan 65. Hükümet Programı'nı açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet Programı'nı TBMM Genel Kurulu'nda açıkladı.

F5HABER F5HABER
Başbakan 65. Hükümet Programı'nı açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, "Artık yeni Anayasa, başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini de belirleyecek değişiklik behemahal 26. yasama döneminde AK Parti hükümeti olarak bizim de öncelikli konularımız arasında yerini alacaktır" dedi.

1 Kasım seçimlerinin asıl galibinin Türkiye olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu'na teşekkür etti. Yıldırım, AK Parti hükümetleri olarak verdikleri sözleri tuttuklarını belirterek, "2002'den sonra elde ettiğimiz bütün başarılarımızın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Cumhurbaşkanımızı liderliğinde oluşan bu kazanımları Cumhurbaşkanımız liderliğinde hep birlikte çalışarak geleceğe taşıyacağız. Bütün AK Parti hükümetleri gibi 65. Hükümetimiz de partimize oy versin, vermesin tüm vatandaşlarımıza hizmet edecektir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, AK Parti hükümetlerinin 14 yıl boyunca demokrasinin yerleşmesi, milli birlik ve beraberliğin sağlanması için canla başla çalıştığını belirterek, milli iradeye dayalı siyaset kurumunu zayıflatmaya yönelik her türlü tahrik ve tertibi milletin büyük sağduyusuyla aştıklarını ifade etti. "Bölücü terör örgütü, paralel terör örgütü tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" diyen Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimizin birliğine, kardeşliğine ve devletimizin bekasına halel getirecek hiçbir gayrimeşru oluşuma müsamaha gösterilmeyecektir. Milletimiz emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden çıkarılacaktır. Ülkemizin terörle mücadelesinde vatanımız ve milletimizin huzuru için en büyük fedakarlığı yaparak kanlarını akıtmış, canlarını ülkemizin geleceği için vermiş olan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm şehit ve gazilerimiz ile bize onların emaneti olan aileleri ve yakınları milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

Yeni Anayasa ile ilgili olarak ise Yıldırım, "Gün bugündür. Artık yeni Anayasa, başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini de belirleyecek değişiklik behemahal 26. yasama döneminde AK Parti hükümeti olarak bizim de öncelikli konularımız arasında yerini alacaktır. İlk millet iradesiyle gerçekleştirilecek bu Anayasa'nın yapımında diğer siyasi partilerin yanımızda görmeyi bekliyoruz. Gelin, bu tarihi sorumluluğu birlikte yerine getirelim" dedi.

Yıldırım'ın okuduğu 65. hükümet programından satır başları;

Teröre destek veren odaklarla kararlı mücadelemiz sürecek
Devlet personel rejimi etkinleşecek, e-devlet uygulamaları özendirilecek.
Yabancı dil öğretimine önem vereceğiz.
Şehir hastaneleri projesini başlattık, 18 inşaat başladı.
Yaşlanma ulusal uygulama programı daha etkin şekilde hayata geçirilecek.
Kız çocuklarının eğitimi ve istihdamı teşvikleri devam edilecek.
Gençler geleceğimizdir. Seçme yaşını 18'e indirdik. Şimdi hedefimiz seçilme yaşını da 18'e indirmek.
Şehir müzeleri kurulacak. Kültürel varlıklar koruma altına alınacak.
İş güvenliği ve kıdem tazminatı husuları çalışanın hukuku gözetilmek suretiyle tüm taraflarla birlikte çözülecektir.
Savunma sanayine yatırım 30 milyar doları aştı.
Tarım sigortası kapsamı daha da genişleyecek. Su yönetimi ve fiyatlandırma sistemi tasarrufa göre yeniden yapılandırılacak.

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet Programı'nı açıklıyor
Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet Programı'nı açıklıyor
Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet Programı'nı açıklıyor

SONRAKİ HABER