Hürriyet yazarı Selvi: Bahoz Erdal yaşıyor mu?

PKK'nin üst düzey yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddia edilmişti. "Yaşıyor mu, öldürüldü mü" tartışmaları yaşanırken, Selvi, bugünkü köşesinde Bahoz Erdal tartışmasına ilişkin edindiği son detayları okurlarıyla paylaştı.

F5HABER F5HABER
Hürriyet yazarı Selvi: Bahoz Erdal yaşıyor mu?

Terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin yaşıyor mu?
Bilindiği üzere terörist Erdal, Suriye'de Kamışlı'da aracının içinde bombalı saldırı sonucu öldürüldüğü iddia edilmiş ve görüntü yayınlanmıştı.
Peki son durum ne? Konuyla ilgili çok sayıda yazı kaleme alan Selvi, bugünkü köşesinde Bahoz Erdal tartışmasına ilişkin edindiği son detayları okurlarıyla paylaştı:

BELİRTİ TESPİT EDİLEMEDİ
"O tarihten bu yana Bahoz Erdal'dan ne ses ne de görüntü alınmış. Sahadaki etkisi de gözlemlenmemiş. Son olarak Cerablus operasyonunda da Bahoz Erdal'a ilişkin bir belirti tespit edilememiş. Bu durum öldürüldüğünü mü gösteriyor? Olabilir. Ya da operasyon sırasında çok ağır bir şekilde yaralanmış olabilir.
Gelelim ikinci soruya. Bahoz Erdal'ın yokluğunda Suriye sahasının koordinasyonu için iki isim öne çıkıyor. Bozan Tekin ve Sofi Nurettin. İkisi arasında bir işbölümü var. Bozan Tekin Kandil'le, Sofi Nurettin ise Şam yönetimi ile irtibatı yürütüyor. Sahadaki güçlerin organizasyonunda ise ibre Sofi Nurettin'den yana. Bozan Tekin daha çok Irak topraklarını kullanıyor."

Selvi'nin yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz...

SONRAKİ HABER