için kaldı

AA milletvekili seçimine hazır

-Anadolu Ajansı, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını sandık başından anında aktarmak için hazırlıklarını tamamladı

F5HABER F5HABER
AA milletvekili seçimine hazır

ANKARA (AA)- -Anadolu Ajansı, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını sandık başından anında aktarmak için hazırlıklarını tamamladı.

Anadolu Ajansı (AA), Türkiye genel seçiminde abonelerine saniye saniye veri yayını yapacak ve tüm seçim çevrelerinden sandık sonuçlarını "online" olarak duyuracak.

Seçim sonuçlarına ilişkin yaşanacak yoğun talebi karşılamak üzere, haberci sayısında ve veri sağlayıcılarda güçlendirme yapan AA, Türkiye ve yurt dışında tüm seçim çevrelerinden seçim sonuçlarını hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuna açıklayacak.

Seçim sonuçları, geçmiş genel seçim sonuçlarıyla da karşılaştırmalı servise sunulacak.

Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların öz geçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere servis edilecek.

"secim.aa.com.tr" adresinden yayın 

Seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için tüm yazılım, teknik, personel hazırlıklarını tamamlayan ve yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel bir site hazırladı.

Genel seçim sonuçlarının anlık gösterileceği "secim.aa.com.tr" internet sitesinden seçim ile ilgili tüm sonuçlar harita ve grafikler eşliğinde yayınlanacak.

AA tarafından verilecek "iframe kodu" sayesinde "secim.aa.com.tr" arayüzü internet sitelerine bağlanabilecek. 

"secim.aa.com.tr" sayfasını kullanmak isteyen internet siteleri, verilecek "iframe kodu"nu kendi sitelerine entegre etmeleri halinde "Genel Seçim 2015" için hazırlanan harita ve grafiklerden oluşan tüm verileri sitelerinde yayınlayabilecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçim yayın yasaklarının kalkacağı saat itibariyle veri gösteriminin başlayacağı "Genel Seçim 2015" özel yayını, tüm seçim çevrelerinden kesin sonuçlar açıklanıncaya kadar kesintisiz devam edecek. 

Tüm seçim çevreleri sonuçlarının yer alacağı "secim.aa.com.tr" sitesi Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde olacak.

Aday veri bankası

Seçime girecek milletvekili adaylarının fotoğraflı öz geçmişleri için "aday veri tabanı" hazırlandı. 7 Haziran akşamı, milletvekilleri kesinleştikçe aday veri tabanından kazanan isimler yayına verilecek. Böylece aboneler, milletvekillerinin fotoğraflı öz geçmişlerine de ulaşabilecek. 

Seçim takibinde AA tecrübesi

AA, geçen yıl yerel seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimini başarıyla takip etmişti. AA'nın "Yerel Seçim 2014" yayını, medya kuruluşlarının yüzde 85'i tarafından kullanılmış, AA'nın seçim sonuçlarını siyasi partiler de yakından izlemişti.

Dünya medyası da yerel seçimleri AA'nın yayınlarından takip etmişti. YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlar, AA'nın kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu tescillemişti.

SONRAKİ HABER