28 Şubat Davasında 67. duruşma yarın

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı ve 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in tanık olarak çağrıldığı davanın 67. duruşması yarın yapılacak

F5HABER F5HABER
28 Şubat Davasında 67. duruşma yarın

ANKARA (AA) - 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 67. duruşması yarın yapılacak.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 09.30'da başlayacak.

Davanın son celsesinde, Savcı Levent Savaş, dönemin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanı sanıkların, Anayasa Mahkemesinde yargılanıp yargılanmayacağıyla ilgili görev yönünden değerlendirme yapılmasını istemişti.

Savcı Savaş, Ağır Ceza Mahkemesinin görevli olduğunu düşünülmesi halinde, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in dinlenilmesi ve görüşünün alınmasını talep etmişti.

Mahkeme, dönemin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanı sanıkların, Anayasa Mahkemesinde yargılanması taleplerini reddetmiş, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in beyanda bulunmak isterse beyanının alınmasına karar vermiş ve Demirel'e tanık olarak bilgisine başvurmak üzere davetiye gönderilmişti.

Demirel'e avukatı aracılığıyla gönderilen davetiyede, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan sanıklar Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve arkadaşları hakkında kamu davası açıldığı hatırlatılmıştı.

Davetiyede, şu ifadeler yer almıştı:

"Mahkememiz ara kararı ve bu yasal düzenleme karşısında tanık olarak; tanıklık yapıp yapmayacağınız, tanıklık yapmayı istemeniz halinde beyanınızı yazılı mı yoksa mahkeme heyeti tarafından konutunuzda mı alınması isteğiniz hususunu makul bir süre içinde mahkememize bildirmeniz rica olunur."

Mahkemenin, kendi duruşma salonunda davayı göreceği ve duruşmanın sesli ve görüntülü olarak kaydedileceği öğrenildi.

Ayrıca duruşmada, savunmaları alınamayan bazı sanıkların da savunma yapması bekleniyor.

Dava devam ederken sanıklardan emekli orgeneral Teoman Koman, tedavi gördüğü  GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 14 Aralık 2013'de vefat etmişti.

SONRAKİ HABER