2013 YGS sınav sonuçları açıklandı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı açıklandı.

F5HABER F5HABER
2013 YGS sınav sonuçları açıklandı

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr adresinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanı Ali Demir yaptığı açıklamada 8 bin 586 adayın YGS sınavında 0 puan aldığını açıkladı.

Ali Demir'in açıkladığı YGS şampiyonlarının hepsi kız öğrencilerden oluşuyor.

İŞTE YGS ŞAMPİYONLARI

YGS BİRİNCİSİNİN HEDEFİ TIP

FEN LİSELERİ İLK SIRADA

YGS puan ortalamasına göre en başarılı okulların sıralaması; fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde oldu.

EN BAŞARILI İLLER

YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkari yer aldı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, düzenlediği basın toplantısında adayların sonuçları ÖSYM sitesinden öğrenebileceğini söyledi. Demir, 2013-YGS'ye girenlerden 1 milyon 804 bin 891 adayın sınavının geçerli kabul edildiğini belirterek, "Bu sınavda dört testten en az ikisinden 0,5 ve üzeri ham puanı olmayan aday sayısı 61 bin 36 olarak gerçekleşti. Testlerin hiçbirinde 0,5 veya üzeri ham puan olmayan aday sayısı 8 bin 586 olarak gerçekleşti. Değişik nedenlerle sınavı geçersiz aday sayısı 234" dedi.

Demir, "22-29 Nisan arasında LYS başvuruları yapılabilecek. 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleşecek. YGS sonuçlarını bu kadar kısa sürede açıklamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, LYS'ye girecek adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

SONRAKİ HABER