‘Oğlumu uçan tabuta koydular’

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan hava pilotlar Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı’ın evlerine ateş düştü. Tanış’ın babası acı haberle ‘Oğlumu uçan tabuta koydular’ diye feryat etti

F5HABER F5HABER
‘Oğlumu uçan tabuta koydular’

Konya'da düşen askeri uçakta ikisi de Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı olan Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı'nın şehit olması Türkiye'yi yasa boğdu. İki pilotun, oturduğu Eskişehir'deki Yıldıztepe Hava Lojmanları'na acı haberin ardından 4 ambulans sevk edildi. Askeri yetkililer, ambulanstaki sağlık görevlileriyle birlikte Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğu haberini yakınlarına verdi.
İki şehit için bu Sabah Eskişehir'de tören düzenlenecek. Törenin ardından Tanış'ın cenazesinin Ankara Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip Cebeci Şehitliğinde toprağa verilmesi bekleniyor. Delikanlı'nın cenazesi de İstanbul Ataköy Camii'ndeki törenin ardından Edirnekapı Hava Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.
Evli ve 9 aylık kızı olan Şehit Tanış'ın Ankara Yenimahalle Akın Caddesi Mutlu Apartmanı'ndaki baba evine acı haberi askeri yetkililer verdi. Baba Hayri ve anne Yurdagül Tanış sinir krizi geçirdi.
Akrabaları, Tanış'ın öğretmen olan eşinin de Eskişehir'de görev yaptığını, üç ablası olan şehidin evin terk erkek çocuğu olduğunu söyledi. Eskişehir'de yaşayan oğlunu, gelinini ve torununu görmek için dün akşam saat 19.00'a tren bileti alan anne Yurdagül Tanış ile baba Hayri Tanış, sabah saatlerinde gelen şehit haberi ile yıkıldı. Şehit haberinin duyulması üzerine Tanış'ın akrabaları ve arkadaşları baba evine akın etti.
Bugün yapılacak tören için askeri uçakla Eskişehir'e götürülmek üzere evden çıkan acılı baba, "Oğlumu uçan tabuta koydular. Saraylara para harcayacaklarına yeni uçak alsınlar" diye feryat etti.
Yürümekte güçlük çeken ve hemşirelerin yardımı ile ayakta duran acılı anne ise, "Mustafam, sana doyamadan gitti. bugün seni görmeye gelecektim beni niye beklemedin kuzum" diye gözyaşı döktü.

‘Değişmesi için isyan ediyordu'

Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Tanış çocukluk arkadaşı haber kanallarında yaptığı açıklamada Tanış'ın F-4'lerin değişmesi gerektiğini söylediğini belirerek "Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını söylüyordu. F-16'ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı. İsyan ediyorlardı değişmesi için uçağın" dedi.

Bu yaz evlenecekti

Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın İstanbul Bayrampaşa Vatan mahallesinde oturan anne ve babasına acı haberi eve gelen askeri yetkililer verdi. Acı haberi duyunca fenalaşan kalp hastası baba Mehmet Delikanlı hastaneye kaldırıldı. Anne Refika Delikanlı ve yakınları cenazeyi teslim almak üzere Eskişehir'e gitti. Nişanlı olan Kurmay Yüzbaşı Delikanlı'nın bu yaz yapılacak düğününün hazırlıklarını yaptığı öğrenildi.
SONRAKİ HABER