'Hür iradenin sandıklara yansımasını istiyoruz'

İçişleri Bakanı Öztürk, amaçlarının ülkede huzur ve güven ortamı içinde halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak olduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
'Hür iradenin sandıklara yansımasını istiyoruz'

İZMİR (AA) - İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, amaçlarının ülkede huzur ve güven ortamı içinde halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak olduğunu söyledi.

Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaretinin ardından Kaya Termal Otel'de İçişleri Bakanlığı'nca düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'nın sekizincisine katıldı. 

Sebahattin Öztürk açılış konuşmasında, Aydın, İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak illerini kapsayan bölge toplantısında, 25. Dönem Milletvekili seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılmasına yönelik tedbirleri değerlendireceklerini belirtti.  

Ege'nin incisi, tarih boyunca medeniyetlere beşiklik yapmış, defalarca yıkılmış ama küllerinden yeniden doğmuş, istiklal mücadelesinin sembol şehri İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Öztürk,Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'ndan büyük fayda görmeyi beklediklerini dile getirdi. 

Bakan Öztürk, amaçlarının ülkede huzur ve güven ortamı içinde halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Toplantıya katılan 6 ilimizde yaklaşık 6 milyon 500 bin seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmeyi, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almayı, böylece örnek teşkil edecek bir seçim süreci gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli etmesi imkanı çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere örnek olacak düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir."

"Destek ve anlayışın devamını bekliyoruz" 

Çok partili hayata geçişten bu yana Türkiye'nin tüm seçimlerden yüzü ak şekilde çıktığını ifade eden Öztürk, "Geçmişten günümüze yapılan bütün bu seçimler huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmiş ve vatandaşlarımız, basınımız ve sivil toplum kuruluşları son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Bu seçimlerde de yürütülecek çalışmalarla ilgili siyasi partilerimizden, adaylarımızdan, kamuoyundan ve medyadan göstermiş oldukları destek ve anlayışın devamını bekliyoruz" diye konuştu. 

Seçim sürecinin 10 Mart'ta başladığını, seçimlerin hür ve demokratik şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Öztürk, "Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmaları büyük titizlikle sürdürmektedir" dedi.

Bakan Öztürk, seçim sürecinde herkesin barış içinde yarış anlayışıyla harekat etmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

 Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve ilgili yetkililerin katıldığı toplantı basına kapalı devam etti.

SONRAKİ HABER