için kaldı

Kılıçdaroğlu: 'Bu savcı hiçbir delili görmüyor'

17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu "247 milyar liralık bir yolsuzluk var. Bu savcı hiçbir delili görmüyor" dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: 'Bu savcı hiçbir delili görmüyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Ahmet Taner Kışlalı'yı, Çetin Emeç'i, Hrant Dink'i ve diğerlerini unutmadık. Bütün faili meçhullerle mücadele edeceğiz. Bu dava görülürken kızı Dolunay'ın söylediği bir cümle var. Bu cinayet faili meçhul değildir faili meşhur bir cinayettir diyor.

Değerli yurttaşlarım Türkiye'ye bir sözümüz var, Türkiye canilerin elini kolunu salladığı, mağdurların adalet beklediği bir Türkiye olmayacaktır.

15 gün önce 25 Aralık operasyonu dolayısıyla bir takipsizlik kararı verildi. 17 Aralık için de böyle bir karar verildi. Kararın arkasında Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu hepimiz bilmek zorundayız.

BU DOSYADA DELİL YOKSA DÜNYADA BAŞKA HİÇBİR DOSYADA DELİL YOKTUR
17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu dolayısıyla bir cümle edemedi. Eğer bu dosyada rüşvet ve yolsuzluk dolayısıyla bir delil yoksa emin olun dünyadaki başka hiçbir dosyada delil yoktur. Her şey var ama savcıya göre hiçbir şey yok. ‘Ayakkabı kutusu' kamuya mal olan küçük bir alan ama asıl 247 milyar liralık bir yolsuzluk var.

Bu savcı hiçbir delili görmüyor. 15 Aralık'ta Erdoğan Bayraktar millete "Rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu operasyon nedeniyle istifa edin ve beni rahatlatacak açıklamayı yapın baskısını kabul edemem" diyor. Savcı bunu görmüyor.

"İstifa ettiğimi açıklıyorum ve Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı söylüyorum" diyor. Kendi bakanı Başbakanın talimatıyla yapıldı bunlar diyor ama savcı bunları görmüyor. Bir yolsuzluk dosyasını kapatabilirler. 17 Aralık'tan sonra yapılan bütün yasa değişikliklerin amacı yolsuzluk dosyalarını kapatmak. Davutoğlu'nun başbakan yapılması vardı, tek amaç vardı, yolsuzluk dosyasını kapatmak.

Davutoğlu'nun bugün konuşmamasının temel nedeni de budur. Bir ülkede bu kadar yolsuzluk varken o ülkenin başbakanı konuşmuyorsa o ülke iyi yönetilmiyordur.

Dönemin Başbakanlık müsteşarı arıyor "Savcıyı alın, bu ülkede kanun biziz" diyor. Ama savcı bunu da görmedi. Savcıların değiştirilmesi polis memurlarının değiştirilmesinin temel amacı buydu. Kimler vardı bu yolsuzluk dosyasının içinde. Bakanlar vardı, bankaların genel müdürleri vardı, Kuran-ı Kerim ile dalga geçen bakanlar vardı. Ama birisi çıkıp ben bunları kapattım diyor. Ama ne yaparsanız yapın kapanmaz gün gelecek. Bunların hesabını vereceksiniz.

Önce hırsızlara seslenelim; Sakın devleti de satın aldık, hukuku da satın aldık diye düşünmeyin. Satın aldığınız Türkiye değil şerefini satılığa çıkarmış adamların kendisidir. Onlar gelir geçen bu ara dönem mutlaka biter. Bu devlet asli rotasına döndüğünde adaletin tokadı suratına çarpacaktır. Hırsızların ortaklarına da seslenmek istiyorum. ‘Bugün gücümüz var ne yaparsak yırtarız' diye düşünmeyin.

Sevgili yurttaşlarım bizim kültürümüzde tarihimizde hırsızlığın zorbalığın yeri yoktur. Biz padişahını Kanuni diye öven bir milletiz. Bizim yanımızda rüşvetçiler yok, kaçakçılar yok katiller yok. Bizim yanımızda alnının akı ile kazanan Somalı madenciler var. 14 yaşında biber gazı kurşunu ile hayatını kaybeden Berkin Elvanlar var. Bizim yanımızda adalet için sokağa çıkıp öldürülen Ali İsmail Korkmazlar var. Bizim yerimiz burası.

SONRAKİ HABER