için kaldı

’’Gönül Sohbetleri’’ programına katıldı

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gönül Sohbetleri' programında Gümüşhanelilerle buluştu.

F5HABER F5HABER
’’Gönül Sohbetleri’’ programına katıldı

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gönül Sohbetleri' programında Gümüşhanelilerle buluştu.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ve çoğunluğu kadın çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk olarak tasavvuf müziği sanatçısı Ömer Faruk Güney sahne aldı.

"BİZİ BİZ EDEN KADINLARIMIZ, ANNELERİMİZDİR"

Güney'in söylediği ilahilerin ardından bir konuşma yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün alanı dolduranların neredeyse tamamının kadın olduğunu görünce, "Bizi biz eden kadınlarımız, annelerimizdir. Sizlere ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'i düzenlediği program için tebrik eden Milletvekili Üstün, "Özellikle manen gençlerimizde bir aşınma olduğu bu dönemde son dönemlerde Nihat Hatipoğlu hocamız konferanslarıyla, sohbetleriyle gençliğe bir ışık tutuyor. Nihat Hatipoğlu hocamızın sohbetinden inşallah hepimiz feyz alırız. Kendisine buraya kadar teşrif ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum. Programda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle insanlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin manevi dünyasına hitap edecek bu tarz programların artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

"HER KESİME HİZMET EDECEK OLAN BU TÜR PROGRAMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Hatipoğlu ile 2 ay önce bir uçak seyahati sırasında karşılaşarak Gümüşhane programı için söz aldığını ve kendisini Gümüşhanelilerle buluşturduklarını söyledi.

Hatipoğlu'na Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin memleketine geldiği için, alanı hınca hınç dolduran vatandaşlara da gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eden Başkan Çimen, "Sizlere ne söz verdiysek Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte bunları tek tek yerine getiriyoruz. Şehrimizin en büyük meydanında hocamızı ağırlıyoruz. Her kesime hizmet edecek olan bu tür programlarımız devam edecek" dedi.

Daha önce 2015 yılında Gümüşhane'nin her tarafının şantiye olacağı sözünü verdiğini hatırlatan Çimen, bunları bir bir gerçekleştirmeye başladıklarını belirterek, "Gençlik parkının temelini attık, modern pazar yerimize de kazmayı vuracağız. Birilerinin hayal bile edemediğini inşallah hep birlikte göreceğiz. Bu şehrin sorunlarını hep biliyoruz. Bu bilinç içerisinde ne yapacağımızı iyi hesap ettik. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını savunuyoruz, savunacağız ve bekçisi olacağız. Bu şehri de inşallah modern ve yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Sizlerin dualarıyla hep birlikte bunları tek tek hayata geçirip, ilklere imza atacağız. Gümüşhane insanı bunları fazlasıyla hak ediyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSENİN GÜCÜ BU MİLLETİN YÜREĞİNDEN İSLAM'I ÇIKARAMAYA YETMEYECEK"

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 1 saat sahne alan Prof. Dr. Hatipoğlu, mübarek üç aylar içerisinde olduğumuz hatırlatarak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından kesitler aktardı.

Peygamber Efendimizi özellikle gençlere anlatılması gerektiğini ifade eden Hatioğlu, Türk milletinin Müslüman kalmaya Çanakkale'de karar verdiğini ve hiç kimsenin bu milletin yüreğinden İslam'ı çıkaramaya gücünün yetmeyeceğini söyledi. Hatipoğlu'nun yaptığı duayla sona eren programda Milletvekili Üstün ve Başkan Çimen Hatipoğlu'na çiçek sundu.

BASIN MENSUPLARI EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Programın sona ermesinin ardından sahneden vatandaşlara çiçek atan Hatipoğlu'nu fotoğraflamak ve dokunabilmek için sahneye hücum eden vatandaşlar nedeniyle sahne önünde görevlerini ifa eden basın mensuplarını ezilme tehlikesi geçirdi.

TRAFİK 20 DAKİKA DURDU

İzdiham nedeniyle çok sayıda çocuğun kaybolduğu ve anons edilmek zorunda kaldığı programda yığılma nedeniyle sahnenin yıkılabileceği ifade edilerek vatandaşlar güçlükle bölgeden uzaklaştırıldı. Bu sırada aracına binen Hatipoğlu ise vatandaşların aracın etrafını sarması nedeniyle güçlükle hareket etti. Bölgede yaşanan yoğunlukla birlikte trafik yaklaşık 20 dakika boyunca kilitlendi.

(İHA)

SONRAKİ HABER