Kapalı lokanta ve kafeye ciro desteği geliyor

AK Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın nedeniyle uzun süredir kapalı olan lokanta, restoran ve kafelere müjde gibi açıklama yaptı: “Lokanta ve kafeye 2019 cirosu 3 milyon ve altında olan işletmelerden cirosu 2020’de yüzde 50 ve daha fazla azalanlara 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü kadar destek ödemesi yapılacak.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kapalı lokanta ve kafeye ciro desteği geliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “tek adamcağız rolünü tebessümle izliyorum” dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘militan’ söylemine sert tepki göstererek, bu hakarete muhatap olanların dava açmasını istedi. Erdoğan, lokanta, restoran, kafe gibi sektörlerde 2019 cirosu 3 milyon ve altında olan işletmelerden cirosu 2020’de yüzde 50 ve daha fazla azalanlara 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü kadar destek ödemesi yapılacağını söyledi. Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda özetle şöyle konuştu:

‘TEK ADAMCAĞIZI’ TEBESSÜMLE İZLİYORUM

“Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle izliyorum. Bir de halkçılık diyerek kendilerini halkın içinde bizi de saraylarda sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı, işte orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Hastanesi, o zamanlar Okmeydanı SSK Hastanesi’ydi. Yakınlarımın çok ciddi maceraları oldu. Ölülerini alamıyorlardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER