için kaldı

Kısıtlamalar bu şehirlerde işe yaradı! Hava kirliği azaldı...

Dünya çapında çevre kirliliği, pandemi döneminin nadir olumlu yanlarından biri olarak gözle görülür şekilde azalmaya başladı. Vahşi hayvanlar boş sokaklarda dolaştı, hava kirliliği ciddi ölçüde azaldı, balinalar yeniden denizlerde görüldü ve atıkların olmadığı sular eski berraklığına kavuştu. İşte dünyadaki bu değişimi gözler önüne seren çarpıcı görüntüler...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kısıtlamalar bu şehirlerde işe yaradı! Hava kirliği azaldı...

Milano, İtalya

Kısıtlamalar bu şehirlerde işe yaradı! Hava kirliği azaldı... - Resim : 1

Öncesi: BBC, Milano’nun 2008’de Avrupa’nın en kirli şehri seçildiğini ve bu kirli havanın büyük bir sorun olduğunu bildirmişti.

Kısıtlamalar bu şehirlerde işe yaradı! Hava kirliği azaldı... - Resim : 2

Sonrası: Kısıtlamalardan sonra trafikteki araç sayısı en aza indi ve bununla birlikte hava kirliliğinde de azalma oldu. The Guardian’a göre Milano araç kullanımını azaltma planlarını salgın bittikten sonra da uygulamayı düşünüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER