Neden İyi Para Becerilerine Sahip Olmalıyız?

İyi para becerilerine sahip olmak, finansal olarak özgür hissetmenizi sağlar. Finansal açıdan özgür bir kişinin geliri, giderlerinden önemli ölçüde yüksektir.

PARADURUMU PARADURUMU
Neden İyi Para Becerilerine Sahip Olmalıyız?

İyi para becerilerine sahip olmak, finansal olarak özgür hissetmenizi sağlar. Finansal açıdan özgür bir kişinin geliri, giderlerinden önemli ölçüde yüksektir. Borç içinde olmak, çoğu gelir sahibi kişinin hayatlarının bir veya daha fazla noktasında deneyimlediği bir şey. Önemli olan borcunuzu nasıl yönettiğiniz. Temel para becerilerini öğrenmek de size nasıl borç alacağınızı ve borcunuzdan nasıl kurtulacağınızı öğretir.

Ne yazık ki, birçok kişi geri ödeyemeyecekleri krediler alıyor ve bu, kredi puanlarını büyük ölçüde etkileyebiliyor.

İyi para becerisine sahip bir kişi, kredilerini her zaman zamanında geri öder ve daha iyi krediler alma şansını artıracak şekilde hareket ederek, para yönetimini nasıl yapacağını bilir. İyi para becerilerine sahip olmak sizi finansal olarak özgür olma yoluna sokar, ancak hedefler belirlemek için zamanınıza, paranıza ve becerilerinize yatırım yapmaz. Doğru bir şekilde yatırım yaptıysanız, uygun şekilde ödüllendirilirsiniz.

İyi para becerileriyle eşanlamlı olan bir şey de tasarruf etme yeteneğidir. Para kazanmak iyi bir şey, ancak rutin harcamalarınızdan sonra kalan paraya sahip olmak başka bir şey. İyi para becerileri öğrenmenizin en önemli nedenlerinden biri, para biriktirme yeteneğinizi geliştirmesidir.

Çeşitli mal ve hizmetlerin fiyatlarında ve oranlarında olası değişikliklere karşı gözlerinizi açık tutmanıza yardımcı olacak ve bu, satın alma veya yatırım kararlarınıza rehberlik edecek.

Sonra, belki de hepsinin en büyük para becerilerinden biri disipline sahip olmak. Elinizde para tutabilmek harika bir duygudur.

Güzel şeyler satın almak isteyebilirsiniz. Ayrıca en güzel restoranlarda yemek yemek ve yeni bir çift spor ayakkabı almak isteyebilirsiniz, başka bir çift ayakkabıya ihtiyacınız olmasa bile.

Burada söylemeye çalıştığımız şey, insanlar satın alma gücüne sahip olduklarında kendilerini kontrol etmekte zorlanırlar. Finansal disiplinsizlik, birçok insanın parasız kalmasının veya borç içinde olmasının en önemli nedenlerinden biri. Ve iyi para becerilerini öğrenmek, neden finansal olarak disiplinli olmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olur.

Para becerilerini öğrenmenin neden önemli olduğunu artık anladığımıza göre, öğrenmeniz gereken para becerilerine göz atalım.

Bütçe oluşturun

Bütçe, belirli bir süre boyunca belirli bir amaca adanmış bir para veya kaynak miktarıdır. Para yönetimi sırasında bir kişinin öğrenmesi gereken en önemli para becerilerinden biri, günlük veya aylık harcamalar için nasıl bütçe hazırlanacağıdır. Bütçe yapmak gerçekten sizi aydınlatabilir. Fakat en önemlisi, tek başına bütçe hazırlamak yeterli değildir; ona bağlı kalmayı öğrenmelisinizdir.

Harcama dürtülerinizi öğrenin

Harcama dürtüsü, bir ürünü satın alma ihtiyacını tarif etmek için kullanılan bir terimdir, ihtiyacınız olduğu için değil, sizi iyi hissettirdiği için veya başkalarının sizi nasıl gördüğü uğruna pek çok insanın borca ​​girmesine neden olur. Bütçe yapmak, harcama alışkanlıklarınızı değiştirmek için büyük bir fırsattır. İstediğiniz şeyleri değil, yalnızca ihtiyacınız olan şeyleri satın alma alışkanlığını geliştirin!

Paradan nasıl tasarruf edileceğini öğrenin

Bütçe oluşturma, öğrenmek için harika bir para becerisidir. Tasarruf da öyledir. Tasarruf etmenin püf noktası; gelirinizin bir kısmını köşeye ayırmaktır! Gelirinizin bir yüzdesi, belirli bir süre için günlük harcamalar için bütçelenmelidir, başka bir yüzdesi yatırımlara ayrılabilir ve belirli bir yüzde tasarruf edilmelidir!

Sonuç olarak finansal olarak özgür olmak hemen hemen herkesin hayali; ancak, bu hayalin gerçeğe dönüşmesini sağlamak için çaba ve planlama gerekir. 

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER