için kaldı

Şehit oğlunun temsili mezarını ziyaret ediyor

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yaşayan Döndü Doğan, 32 yıl önce tatbikatta batan gemide şehit olan oğlunun naaşı bulunmayan mezarını ziyaret ediyor.

F5HABER F5HABER
Şehit oğlunun temsili mezarını ziyaret ediyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yaşayan Döndü Doğan, 32 yıl önce tatbikatta batan gemide şehit olan oğlunun naaşı bulunmayan mezarını ziyaret ediyor.

İzmir'de 1985 yılında gerçekleştirilen "Deniz Kurdu-85" tatbikatında tank çıkarma gemisinin batması sonucu 39 askerin öldüğü kazada, Topçu Çavuş Sıtkı Doğan ile bazı arkadaşlarının naaşları bulunamadı.

Olaydan 10 yıl sonra diğer askerler gibi Sıtkı Doğan'a da ailesinin yaşadığı İslahiye Şehitliği'nde temsili mezar yapıldı.

İlçeye bağlı İdilli Mahallesinde yaşayan 6 çocuklu Döndü Doğan (74) da senelerdir geldiği boş mezar başında oğlunu anıyor ve onun için dua ediyor.

Kızı Ayşe Şahan'la oğlu Topçu Çavuş Sıtkı Doğan'ın İslahiye Şehitliği'ndeki temsili mezarına gül dikip dua eden Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarının ilk başta mezarın yapıldığını kendisinden gizlediklerini ancak daha sonra bundan haberi olduğunu belirtti.

Doğan, şehitliğe askerler tarafından ziyaret için getirildiklerinde başlarda "Boş mezara niye gelelim?" diye düşündüklerini ancak komutanlardan birinin kendisine "Teyzeciğim bu mezar boş değil" demesi üzerine sürekli mezar başına dua etmeye, ziyarete gelmeye başladıklarını anlattı. Doğan, "Boş diye geliyorum ama dolu. Cenab-ı Allah şefaatlerinden mahrum etmesin. Çok da gurur duyuyorum şehit annesi olduğum için. Önceleri bizim için zordu. Ortaokulu da mezarının karşısındaki okulda bitirdiğinden buraya geldiğimde oğlumun burada olduğunu hissediyorum. O yüzden artık mezarında olmadığı aklıma gelmiyor, alıştım. 'Herkesin anneleri geldi benim oğlum da beni beklemiştir' diyerek üzülerek geliyorum buraya." diye konuştu.

Ayşe Şahan da ağabeyini, şehit olduğunda yaşı küçük olduğu için pek hatırlamadığını belirterek, "Mezar boş olsa da onun şehit olduğunu bilerek mezarını ziyaret edip dua ediyoruz." dedi.

SONRAKİ HABER