Gaziantep'te Şehitkamil Meydanı Açıldı

GAZİANTEP'te merkez Şehitkamil ilçe Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı'nın çocuk kahraman Mehmet Kamil anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu törenle açıldı.

F5HABER F5HABER
Gaziantep'te Şehitkamil Meydanı Açıldı

GAZİANTEP'te merkez Şehitkamil ilçe Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı'nın çocuk kahraman Mehmet Kamil anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu törenle açıldı.

Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu'nun açılış törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Koordinatör Valisi Veysel Dalmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için 40 farklı ülkeden gelen yüzlerce çocuk ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Gaziantep'te bulunan Bulgaristan ve Libya'dan gelen öğrenciler, kendi yörelerine ait halk oyunu gösterileri sundu.

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Savunmasının önemli isimlerinden olan ve ilçeye de adını veren Mehmet Kamil'in anısını yaşatmak üzere bu meydanı açtıklarını belirterek, "Daha önceden yapılmış fakat bir kavşak ortasında bulunan Mehmet Kamil ve annesinin anıtını bir mekana taşıma ihtiyacı doğmuştu. Ona değer verebilmek adına, şehit ve gazilerimize bağlılığımızı bildirmek adına bu nokta da bir çalışma yaptık. Öyle bir yer olmasını istedik ki, bu bir meydan, bir koruluk, bir ferah alan olsun istedik. Bu nedenle içerisinde bulunduğumuz bu alanın yaklaşık 3 yıl kamulaşmasını bekledik” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda böyle bir meydanın açılmasından gurur duyduklarını ifade ederek, "İsim ve anıt çok önemli, özellikle Şehit Kamil'in bugün anısının yeniden tazelenmesi ve bu anlamlı günün bir araya gelmesi, bir o kadar önemli ve kıymetli" diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da konuşmasında Gaziantep Savunmasının simge isimlerinden biri olan Şehitkamil adına yaptırılan meydanın hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, Şehitkamil Meydanı ve Korusunun açılışını yaptı.

(DHA - Mehmet BULUT)
SONRAKİ HABER