Darbe girişimi gecesi 'Hadi inşallah' twiti atan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı tutuklandı

GAZİANTEP Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, geçen cuma günü yaşanan darbe girişimi sırasında twitter hesabından 'Hadi inşallah' paylaşımında bulundu. Paylaşımıyla darbeyi desteklediği için eleştirilince, 'yeni bir işe giriştiğim için bu mesajı yazdım' diyerek kendisini savunan Ali Yener, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, 'devlet bu adamı kulağından tutup, kodese atmalı'...

F5HABER F5HABER
Darbe girişimi gecesi 'Hadi inşallah' twiti atan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı tutuklandı

GAZİANTEP Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, geçen cuma günü yaşanan darbe girişimi sırasında twitter hesabından 'Hadi inşallah' paylaşımında bulundu. Paylaşımıyla darbeyi desteklediği için eleştirilince, 'yeni bir işe giriştiğim için bu mesajı yazdım' diyerek kendisini savunan Ali Yener, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, 'devlet bu adamı kulağından tutup, kodese atmalı' açıklamasının ardından Balıkesir'de gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı olan işadamı Ali Yener, geçen cuma günü tatil için bulunduğu Midilli Adası'nda saat 22.51'de, twitter hesabından 'hadi inşallah' mesajını paylaştı. Aynı sıralarda askerin darbe girişiminde bulunması nedeniyle Yener'in bu paylaşımı, darbe girişiminde bulunanları desteklediği belirtilerek eleştiri konusu oldu. Eleştiriler üzerine Yener, bir süre sonra hesabındaki paylaşımı sildi. Ancak, yerel medyada Yener'in paylaşımı yayıldı. 

Gaziantep'te, darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Demokrasi Meydanı'nda pazar günü platforma çıkan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, "Darbecilerin eylemlerini harekete geçirdiği saatlerde, Gaziantep'te bir iş adamı, kendi Twitter hesabından 'haydi inşallah' diye mesaj paylaştı. Bu işadamı Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener'dir. Eğer bu devlet güneş doğmadan bu haini kulağından tutup kodese atmıyorsa, devlet değildir" dedi.

'YENİ İŞİMLE İLGİLİ İDİ' SAVUNMASI 

Bu gelişme sonrası pazartesi günü Ali Yener, yazılı bir açıklama yaparak tweet ile amacının darbe girişimini övmek olmadığını savunarak şöyle dedi:

"Bazı gayrı menkullerimi satarak ticari yaşamıma farklı bir yön çizme sürecinde idim. Bu konuyla ilgilenen emlakçım söz konusu taşınmazlarımı sattığını bildirince, yeni hedeflerime yönelik olarak twitter hesabımdan 'haydi İnşallah' diye Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak hayırlı bir başlangıcı belirtmek amacıyla bir paylaşımda bulundum. Sosyal medyada bu paylaşımı yaptığımda Midilli Adası'nda idim ve dolayısı ile ülke gündeminden haberim yoktu. 'Haydi İnşallah' gibi insani, motive edici, masumane mesajım sıradan bir ihbarcı mantığı ile çarpıtıldı. Dolayısı ile iyi niyetime farklı bir anlam monte edilerek, hükümet yetkililerine demokrasi düşmanıymışım gibi gösterilmek istenmem insana, insanı var eden hasletlere, bireysel ve toplumsal ahlaka yakışmamaktadır."

GÖZALTINA ALINDI, TUTUKLANDI

Ali Yener, dün akşam saatlerinde jandarma tarafından Ayvalık'taki yazlığında jandarma tarafından gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifade veren Yener, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve suçlamaları reddeden Ali Yener, 'suçu övme' suçundan tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi.

(DHA - Hasan KIRMIZITAŞ)
SONRAKİ HABER